Ajungi în siguranță la adresă
Transport internațional de persoane, pachete și mașini

Transport Colete România – Italia și Italia – România

Contactează un consultant de la centrele noastre de coletărie

Colete din România spre Italia

    0747 066 966

    0372 309 822

    colete.romania@romfour-tur.ro

Colete din Italia spre România

    0747 066 966

    0372 309 822

    colete.romania@romfour-tur.ro

Servicii Profesionale de Transport Internațional de colete România-Italia/Italia-România

Niciodată nu a fost mai simplu să trimiți un colet România-Italia și Italia-România!

Vrei să expediezi un colet rudelor sau prietenilor din Italia? Te-ai stabilit de mult timp într-un oraș din Italia și vrei să le trimiți un pachet celor dragi din România? Compania Romfour îți vine în ajutor!
Prin serviile profesioniste de transport internațional de colete Romania-Italia și Italia-România poți trimite pachete oriunde în cele două țări. Iar marele avantaj este că angajații noștri vor duce coletul direct la adresa indicată de tine, totul foarte simplu și într-un timp cât mai scurt. Practic îți oferi cele mai bune condiții de transport colete, la cele mai bune prețuri de pe piață!
Săptămânal operăm curse de livrare colete tur-retur, termenul ca pachetul tău să ajungă la destinație fiind de 3-5 zile. Așadar tu plasezi o comandă, iar de restul detaliilor ne ocupăm noi. Plata serviciului se realizează în momentul expedierii coletului sau a unui bun. Pentru coletele până în 15 kg prețul este de doar 20 euro.
Așa cum am spus livrăm colete oriunde în Italia, Roma, Milano, Bologna, Verona, Torino, Parma, Trieste fiind doar câteva exemple. În situația în care nu ai găsit destinația dorită de livrare poți completa formularul pentru transport colete, iar noi vom avea grijă ca pachetul tău să ajungă în siguranță și intact la adresa indicată.
Prețuri excepționale, satisfacție garantată
Serviciile de transport colete România-Italia și Italia-România operate de Romfour au cele mai bune tarife de pe piață și îți oferim mai multe variante de expediere.

 • pentru coletele cu greutate de pana in 15 kg prețul este de 20€ cu livrare din agentie și 25 € livrare la adresa;
 • Pentru coletele care depășesc 15 kg, prețurile sunt următoarele:
 • 1€/kg cu livrare din agentie la punct fix;
 • 1.2 euro/kg cu livrare din agenție la adresă;
 • 1,5€/kg cu ridicare de la adresa și livrare la adresa
Procesul de trimitere și recepție a unui pachet este unul foarte simplu și trebuie să urmați doar câteva reguli. Astfel, pentru ambalarea pachetului și pentru evitarea deteriorării acestuia vă recomandăm ca fiecare colet să aibă maximum 25 de kilograme. Dacă lucrurile pe care vreți să le trimiteți depășesc această limită puteți pune totul în mai multe cutii. De asemenea, ambalarea intră în responsabilitatea expeditorului. Cutiile trebuie să fie ambalate corespunzător, cu un înveliş exterior opac care să nu permită vizualizarea conţinutului. Pe fiecare colet trebuie să se înțeleagă clar datele de identificare complete ale destinatarului, adică nume şi prenume/denumirea în cazul persoanelor juridice; adresa completă de livrare. Aveți grijă ca obiectele fragile să le ambalați corespunzător. Puteți folosi umplutură talaş, polistiren antişoc sau orice alt material care atenuează şocul mecanic. Este important să scrieți pe cutie „Fragil”, astfel încât șoferii noștri să manipuleze și să transporte responsabil coletul vostru.
Odată predate pachetul colegilor noștri, acesta va ajunge în siguranță oriunde în Italia, sau oriunde în România dacă trimiteți din Italia în România. Destinatarul va fi anunțat în prealabil asupra timpului estimativ de sosire a coletului. Vă asigurăm că operăm totul la cele mai înalte standarde.
Am reușit de-a lungul timpului să ne diferențiem prin calitate și profesionalism și continuăm să facem acest lucru. De aceea, compania Romfour se obligă să recunoască şi să respecte inscripţiile/etichetele aplicate de expeditor/integrator şi să acorde o atenţie specială în manipularea şi depozitarea trimiterilor poştale în cauză.
Dacă doriți să aflați cât costă să expediați un colet către Italia sau din Italia către România vă invităm să folosiți calculatorul de preț disponibil pe site-ul nostru. Algoritmul de calcul va genera un răspuns în doar 10 secunde! De asemenea, veți observa că după ce completați datele de expediere, platforma vă afișează toate ofertele disponibile și prețul acestora.
Facem precizarea că Romfour nu se face responsabil în cazul în care apar eventuale probleme ale comenzilor care nu trec prin dispecerat și ajung direct la șoferi.
Beneficiile tale dacă alegi să trimiți coletele România- Italia sau Italia-România prin Romfour
Înțelegem că atunci când pui niște lucruri într-o cutie faci mai mult decât să trimiți simple cadouri. Fiecare produs ambalat e modalitatea ta de a le arăta celor plecați sau celor de acasă că îți e dor de ei și abia aștepți să îi revezi. De aceea, pentru a te ajuta să rămâi conectat cu familia și prietenii poți apela la compania Romfour să îți ducă pachetele la ușa celor dragi. Coletăria Romfour a fost creată din dorința de a trimite și aduce pachetele din și înspre România simplu, rapid și respectând confidențialitatea conținuturilor.
De anul acesta am separat transportul de persoane de cel de colete, astfel încât pachetele ajung și mai repede la destinație, timpul de livrare fiind între 3 și 5 zile.
De ce să alegi livrarea coletelor România-Italia prin Romfour?

 • Importul și exportul pachetelor din România spre orice colț al Italiei și retur;
 • Livrare direct la adresă;
 • Prețuri competitive, începând de la 20 euro pentru pachetele sub 15 kg;
 • Manipularea cu grijă a coletelor;
 • Siguranța transportului;
 • Timp rapid de expediere.

Îți poți rezerva expedierea coletului AICI!
Încă o dată subliniem faptul că Romfour garantează livrarea oricărui colet România-Italia și retur în bune condiții și în deplină confidențialitate în termenul specificat la expediere, cu excepția cazului fortuit sau forței majore.
Am implementat măsuri eficiente astfel încât pe întreaga durată în care coletul tău se va afla în posesia echipei Romfour personalul sau factorii externi să nu uzeze  conținutul acestuia. Punem mare preț pe personal, iar angajații noștri au fost aleși pe criterii de competență și profesionalism. Punem preț pe confidențialitate și te asigurăm că pacetul tău nu va fi niciodată deschis de echipa Romfour, ori de alte persoane terțe.
De asemenea, prețul pentru prestările serviciilor Romfour de a transporta colete pe ruta România-Italia și retur vor fi ajustate în beneficiul clienților noștri, astfel încât pachetul să ajungă la destinatar cât de curând posibil și în cele mai bune condiții. Vă aducem în atenție că în perioadele încărcate pachetele pot ajunge cu o ușoară întârziere de care veți fi informat de echipa noastră.
Cum poți trimite un colet prin Romfour?
Ori de câte ori veți avea nevoie de serviciul de transport colete România-Italia sau retur prin Romfour echipa noastră își stă la dispoziție pentru a-ți oferi toate detaliile și pentru a răspunde tuturor întrebărilor tale. Totul îți este la îndemână și poți rezerva expedierea în mai puțin de un minut.
Astfel, poți rezerva expedierea unui colet cu Romfour prin serviciul nostru de Call Center și SMS:

 • Call Center: 0747.066.966
 • SMS: 0742.311.211

Pentru rezervarea telefonică este necesar să ne transmiți numele, prenumele, numărul tău personal de contact și adresa. Aceste informații îi vor fi utile șoferului pentru a te contacta înainte de a prelua coletul de la domiciliu.
Poți face o rezevare rapidă și ușoară și direct pe site-ul nostru. Alegând această variantă vei avea posibilitatea de a achita transportul online cu cardul.
Din dorința de a fi rapizi și flexibili cerințelor tale am realizat și aplicația Romfour, disponibilă pentru Android și iOS. Astfel, rezervările se pot face și direct din aplicație. Descarc-o și tu!
Pentru orice întrebări îți stăm la dispoziție prin Call Center-ul nostru specializat, unde ne poți suna oricând, de luni până duminică, în intervalul 08:00-22:00. Colegii noștri vor răspunde cu promptitudine tuturor solicitărilor.
Îți poți rezerva expedierea coletului AICI!

Aflați mai multe detalii despre serviciul de transport colete pe ruta România-Italia și Italia-România

Pentru ca livrarea coletului să se desfășoare fără probleme tineți cont de aceste sfaturi:

 • Luați măsuri de precauție asupra produselor pe care le expediezi. Informează-te înainte să trimiți pachetul dacă produsele nu se află pe lista articolelor interzise sau restricționate la livrare;
 • Ambalează cu atenție produsele astfel încât acestea să nu fie deteriorate în timpul transportului. Utilizează materiale de umplere pentru a te asigura că în interiorul cutiei conținutul nu se poate deplasa. Pachetul tău va călători alături de alte colete și poate fi supus unor lovituri sau ciocniri minore în timpul transportului, de aceea ambalarea corespunzătoare este foarte importantă;
 • Când sigilezi pachetul utilizează o cutie rezistentă și bandă adezivă groasă pentru a sigila pachetul;
 • Nu uita să scrii citeț pe cutie, în partea exterioară a coletului, numele expeditorul și adresa de livrare, persoana de contact și un număr de telefon;
 • Asigură-te că destinatarul va fi disponibil pentru a prelua coletul de la curier în ziua predării. Dacă în timpul predării coletului nu vei fi acasă, iar acest lucru se întâmplă și în cazul destinatarului, folosiți adresa la care vă veți afla în ziua predării, respectiv preluării pachetului. Dacă nu ești acasă în timpul zilei ne poți oferi  adresa de la locul de muncă.

Întrebări frecvente despre transportul de colete România-Italia și Italia-România

Când se pot trimite pachetele din România către Italia și retur?

Este foarte simplu să trimiți un colet. Tot ce trebuie să faci este să iei legătura cu un curier Romfour și să stabiliți cu acesta data și ora preluării pachetului. De restul detaliilor ne vom ocupa noi. Important de știut e că timpul de livrare a coletelor este scurt. Avem curse săptămânale către toate destinațiile din Italia, iar pachetele ajung în 3-5 zile.

Cum pot solicita un curier pentru expedierea coletelor pe ruta România-Italia și retur?

Este foarte ușor să intri în contact cu un curier Romfour și aveți la dispoziție patru alternative: prin telefon, SMS, online pe site-ul nostru sau prin aplicația Romfour, disponibilă pentru Android și iOS. Rezervarea durează mai puțin de 1 minut. De asemenea, poți suna și în Call Center-ul nostru specializat, de luni până duminică, în intervalul 08:00 – 22:00. Colegii noștri îți vor răspunde cu profesionalism tuturor întrebărilor.

Cât durează livrarea coletului până în Italia, respectiv în România?

În general, timpul de expediere este de 3-5 zile, dar cum există situații neprevăzute încercăm ca livrarea să nu dureze niciodată mai mult de 7 zile lucrătoare de la data preluării coletului.

Ce se întâmplă dacă destinatarul nu este acasă la momentul sosirii coletului?

Pentru fiecare colet preluat de echipa Romfour, destinatarul este contactat în prealabil pentru a i se transmite ziua și ora predării acestuia. Atunci când curierul a ajuns la destinatar, coletul este verificat de client, iar acesta va semna un aviz de primire al pachetului. În situația în care persoana căreia i se trimite pachetul nu răspunde la telefon sau nu se află la adresă în ziua expedierii, curierul Romfour va depune eforturi pentru a rezolva inconveniențele, iar pachetul să ajungă în mâinile destinatarului. Avem soluții și pentru situația în care destinatarul nu este la adresă. Astfel, curierul îl va notifica pe client despre încercarea acestuia de a-i livra coletul și îi va oferi un punct de contact de unde poate să ridice pachetul în cel mult 15 zile.

Obiectele sunt expediate în siguranță deplină?

Ne mândrim cu un serviciu profesionsist de livrare de colete. Serviciul de coletărie este separat de cel de transport de persoane, iar flota de mașini cu care echipa Romfour lucrează pentru a livra coletele în Italia dispune de spațiu și mediu optim pentru depozitarea în siguranță a pachetelor. Așadar, Romfour asigură servicii de curierat și logistică la cele mai înalte standarde.  

Ce obiecte nu trebuie să conțină coletul meu?

Iată o listă cu obiectele interzise:

 • Bijuterii din aur sau alte metale prețioase;
 • Lingouri din orice metal prețios;
 • Pietre prețioase vrac;
 • Bunuri de valoare în forma la purtător (Bunuri periculoase interzise);
 • Bani, bonuri de masă, instrumente de plată necompletate (OP, CEC, BO);
 • Timbre/banderole fiscale;
 • Țigări și orice formă de tutun;
 • Droguri/plante halucinogene, plante etnobotanice și substanțe psihotrope și precursorii;
 • Explozivi, încărcături explozive, artificii;
 • Alte bunuri interzise și/sau restricționate la transport (vizează bunurile periculoase interzise de lege)

Există o limită de greutate atunci când vreau să trimit un colet în Italia sau retur?

Limita maximă a unui colet este de 25 kg, limită stabilită pentru a asigura livrarea în condiții optime, cât și pentru manipularea ușoară a pachetelor, dar și pentru evitarea deteriorării acestora. În cazul în care pachetul depășește această limită puteți ambala articolele pe care vreți să le trimiteți în mai multe cutii.

În ce zonă a Italiei pot trimite un pachet?

Serviciul de livrare a coletelor în Italia acoperă majoritatea orașelor mari, cum ar fi Roma, Milano, Florența, Napoli, Bologna, Verona, Palermo, Pisa, Torino, Parma sau Trieste. În cazul în care orașul nu se află pe lista noastră prestabilită de pe site te invităm să completezi formularul de contact disponibil si noi vom avea grijă ca pachetul tău să ajungă în orice colț din Italia sau din România, după caz.

Cât costă livrarea unui colet în Italia sau în România?

Avem prețuri extrem de avantajoase, iar dacă doriți să trimiteți un colet cu o greutate până în 10 kg prețul este de 10 euro. Pentru pachetele ce depășesc 10 kg, prețul este de 1 euro/kg cu livrare din agenție la un punct fix, respectiv 1.2 euro/kg dacă livrarea se face de la adresă la adresă. De asemenea, pentru varianta de a prelua coletul de la adresa ta și de a-l duce direct la adresa dorită de tine tariful este de 15 euro pentru coletele cu o greutate de până în 10 kg. Pentru pachetele ce depășesc această limită tariful practicat este de 1.5 euro/kg.

Termenii și condițiile transportului de colete


Accesați unul din formatele de mai jos ( pdf sau doc ) pentru a descărca termenii și condițiile transportului de colete. Descarca: pdf sau doc

Telefon reclamații:

0749 622 266
Fa o rezervare telefonica