Coletărie Națională Și Internațională

Colete din România spre Europa

0372 309 811

0372 309 822

colete.romania@romfour-tur.ro

Rezervări prin SMS: 0742 311 211 

Colete din Europa spre România

0372 309 811

0372 309 822

+49 1784 225 289

colete.europa@romfour-tur.ro

Rezervări prin SMS: 0742 311 211 

ROMFOUR TUR nu este responsabil pentru eventuale probleme ale comenzilor care nu trec prin dispecerat și ajung direct la șoferi.

Plata serviciului de coletărie se face în momentul expedierii coletului.

Prețuri colete

Pentru RETUR:
Pentru coletele pana in 13kg pretul este de 20Euro cu livrare la agentie
Pentru coletele pana in 13kg pretul este de 25Euro cu livrare la adresa
Pentru coletele care depasesc 13kg pretul este de 1.2Euro/kg la agentie si 1.6Euro/kg la adresa;


Pentru TUR:

Colete Cehia/Austria/Germania/Belgia/Luxemburg/Olanda/Franta/Danemarca
Pentru coletele pana in 13kg pretul este de 20Euro din agentie cu livrare la adresa
Pentru coletele care depasesc 13kg pretul este de 1.5Euro/kg din agentie si 1.7Euro/kg la adresa;

Colete Italia
:
- Pentru coletele cu greutate până în 5 kg, prețul este de 5 euro cu livrare din agenție sau la adresă
Pentru coletele ce depășesc greutatea de 5 kg, prețurile sunt următoarele:
- 1 euro/kg la agenție și 1.2 euro/kg la adresă

Italia Nord:  
1.2 euro/kg cu livrare din agenție și 1.5 euro/kg la adresă

Colete Anglia
Pentru coletele pana in 13kg pretul este de 20Lire din agentie cu livrare la adresa;
Pentru coletele care depasesc 13kg pretul este de 1.5Lire/kg din agentie si 1.7Lire/kg la adresa;

Colete Elvetia
Pentru coletele cu greutate până în 10 kg, prețul este de 20Euro cu livrare din agenție sau la adresă
Pentru coletele ce depășesc greutatea de 10 kg, prețurile sunt următoarele:
- 2 Euro/kg cu livrare din agenție sau la adresă

Preț expediere plicuri:

România-Anglia/retur 20 lire la agenție și 25 lire la adresă

România-Europa/retur 20 euro la agenție și 25 euro la adresă

Important

- Produsele electronice nu se încasează la kilogram.

- Pentru manipularea ușoară și pentru evitarea deteriorării coletelor, limita maximă de greutate este de 25 kilograme per colet. Tot ceea ce depășește această greutate se va așeza într-un alt colet.

- Pentru expedițiile cu asigurare la cererea clientului se percepe 10% din valoarea bunului respectiv.

Livrări

Compania Romfour livrează colete la domiciliul clientului, în cel mai scurt timp cu putință.

Curse spre 13 țări europene.

Coletele pe ruta România – Europa au termen de livrare cuprins între 3 - 7 zile lucrătoare(cu posibilitate de prelungire datorita situatiei de urgenta) și se pot livra la orice oră din zi sau noapte (în perioadă aglomerată poate să dureze mai mult).

Coletele pe ruta Europa – România au termen de livrare cuprins între 3 - 7 zile lucrătoare(cu posibilitate de prelungire datorita situatiei de urgenta).

COLETĂRIE INTERNĂ

Plic documente(maxim 1 kg) -18 lei/expediere

Colete (documente/marfa) -20 lei/primul kg -1.6 lei/fiecare kg aditional

Servicii cu valoare adăugată

Asigurare 1% din valoarea declarată, marfa devenind asigurată 100%

Serviciul ramburs numerar -18 lei + 2% din valoare

Serviciul retur documente - 18 lei

Serviciul confirmare de primire -18 lei

Serviciul cu livrare către localități situate în afara ariei de acoperire a centrelor de curierat cu care colaboram -1.2 lei/km 

Prețurile înclud TVA

Servicii poștale incluse în sfera serviciului universal


Colectarea, sortarea, transportul și livrarea trimiterilor poștale interne și internaționale în greutate de până la 2 kilograme inclusiv, având ca obiect trimiteri de corespondență.

Colectarea, sortarea, transportul și livrarea trimiterilor poștale interne și internaționale în greutate de până la 10 kilograme

Distribuirea coletelor poștale cu limite de greutate între 10 și 20 kg, expediate din afara teritoriului României, către o adresă aflată pe teritoriul acesteia.

Servicii poștale neincluse în sfera serviciului universal


Servicii având ca obiect trimiteri poștale interne și internaționale, în greutate mai mare de 2 kilograme.

Servicii având ca obiect trimiteri poștale interne și internaționale, cu limite de greutate între 10 și 50 kilograme, expediate de pe teritoriul României către o adresă aflată în afara teritoriului acesteia.

Servicii având ca obiect trimiteri poștale interne și internaționale, cu limite de greutate, între 20 și 50 kilograme, expediate din afara teritoriului României, către o adresă aflată pe teritoriul acesteia.

CONDITII GENERALE PRIVIND FURNIZAREA SERVICIILOR POSTALE

ROMFOUR TUR SRL ofera servicii postale avand ca obiect trimiteri postale interne si internationale.

Trimiterile postale trebuie sa fie ambalate corespunzător, cu un înveliş exterior opac care să nu permită vizualizarea conţinutului, şi care au înscrise datele de identificare complete ale destinatarului (nume şi prenume/denumirea în cazul persoanelor juridice, respectiv adresa completă de livrare).

Responsabilitatea ambalării trimiterilor poştale, precum şi a înscrierii datelor pe trimiterea poştală revin expeditorului/integratorului.

Trimiterile poştale care conţin bunuri fragile vor trebui ambalate corespunzător de către expeditor/integrator, utilizând ca umplutură talaş, polistiren antişoc sau alt material care atenuează şocul mecanic, şi să aibă aplicată inscripţia „Fragil”.

ROMFOUR TUR SRL se obligă să recunoască şi să respecte inscripţiile/etichetele aplicate de expeditor/integrator şi să acorde o atenţie specială în manipularea şi depozitarea trimiterilor poştale în cauză.

ROMFOUR TUR SRL nu este responsabil pentru eventualele alterări ale trimiterii poştale prin mijloace sau din cauze electromagnetice (de exemplu, demagnetizare, scanare cu raze X în cadrul procedurilor de securitate/vamale, etc.).

Trimiterile postale , nu trebuie să contina:

-       bunuri care, prin natura lor sau prin modul in care sunt ambalate, pot pricinui pagube persoanelor, mediului, instalatiilor utilizate sau celorlalte bunuri;

-       ambalaje ce prezinta inscriptii care contravin ordinii publice sau bunelor moravuri, respectiv bunuri care contravin ordinii publice sau bunelor moravuri, daca se depun neambalate sau in ambalaj transparent, ambalaje necorespunzatoare, care   cedeaza foarte usor (de ex. saci menajeri) sau ambalaje in care se introduce o greutate peste limita recomandata de producator;

-       bunuri al caror transport este interzis prin dispozitii legale, fie si numai pe o portiune de parcurs: de ex. arme, munitii, droguri, material exploziv/toxic/inflamabil etc.;

-       bunuri pentru care sunt stabilite conditii speciale de transport, prin dispozitii legale administrative, economice, sanitare, veterinare, fitosanitare: opere de arta, antichitati, aur, argint, pietre pretioase, produse perisabile, animale vii, etc.

-       etichete sau inscriptii vechi neindepartate.

ROMFOUR TUR SRL va refuza preluarea trimiterilor postale ce contin bunurile descrise anterior, precum si trimiterile postale care nu respecta conditiile de ambalare mentionate mai sus.

ROMFOUR TUR SRL nu raspunde pentru pagubele pricinuite persoanelor, mediului, instalațiilor utilizate ori celorlalte bunuri, provocate de viciile ascunse prin ambalare, pe timpul furnizarii serviciului.

ROMFOUR TUR SRL furnizeaza servicii de trimitere cu valoare declarata, servicii ale caror particularitati constau in asigurarea unei trimiteri postale impotriva pierderii, furtului, distrugerii totale sau partiale ori deteriorarii, pentru o suma care nu poate depasi valoarea declarata de catre expeditor, si in eliberarea, la cerere, a unei dovezi privind depunerea trimiterii postale.

Termenul in care poate fi solicitata de expeditor dovada privind depunerea trimiterii postale care face obiectul unui serviciu de trimitere cu valoare declarata este de 9 luni de la data depunerii acesteia, ROMFOUR TUR SRL avand obligatia de a comunica dovada respectiva in termen de maxim 15 zile lucratoare de la data solicitarii, printr-o metoda agreata cu expeditorul sau integratorul (de exemplu, fax, e-mail etc), fara a implica costuri suplimentare in sarcina expeditorului.

Valoarea maxima acceptata a valorii declarate este de 10.000 RON.

Preluarea trimiterii postale se realizeaza prin personalul angajat la punctele de acces deservite de personal ROMFOUR TUR SRL sau de la adresa indicata de expeditor, prin curier.

In momentul preluarii, trimiterile postale se vor cantari, masura si greutatea ce se va lua in calcul va fi cea mai mare dintre greutatea fizica si cea volumetrica.

Tariful serviciului postal se achita in numerar, de catre destinatar sau expeditor, in RON sau EURO.

Predarea trimiterii postale se face la adresa indicata de expeditor, personal catre destinatar sau catre persoana autorizata sa primeasca trimiterea postala.

Timpii de livrare pentru o trimitere postala sunt cuprinsi între 3 - 7 zile lucrătoare(cu posibilitate de prelungire datorita situatiei de urgenta) de la data preluarii (atat in cazul trimiterilor postale interne, cat si internationale).

In cazul in care destinatarul nu este gasit la adresa indicata, ROMFOUR TUR SRL va notifica (aviza) destinatarul despre incercarea de livrare a trimiterii postale, punctul de contact de la care o poate ridica si o va pastra, in vederea predarii catre destinatar, timp de 15 zile de la avizare la punctul de contact.

ROMFOUR TUR SRL va returna trimiterea postala clientului expeditor, la punctul de acces sau la adresa indicata de acesta, in functie de modul in care a fost preluata trimiterea, cu aplicarea unui tarif egal cu cel de livrare, in termen de 30 zile, atat in cazul trimiterilor postale interne, cat si pentru cele internationale, calculat de la data expirarii perioadei de avizare sau a incercarii de livrare, dupa caz, daca aceasta nu a putut fi predata destinatarului din unul dintre urmatoarele motive:

- adresa destinatarului nu exista

-destinatarul/persoana autorizata sa primeasca trimiterea postala, nu a fost gasit(a) la adresa indicata, iar termenul de pastrare la punctul de contact deservit de personal a expirat; -destinatarul sau persoana autorizata sa preia trimiterea postala a refuzat primirea acesteia.

Trimiterile postale care nu au putut fi predate destinatarului si nici returnate expeditorului vor fi pastrate timp de 9 luni de la data preluarii in depozitul Romfour din Falticeni. Daca in acest timp expeditorul sau destinatarul nu au revendicat trimiterea postala, aceasta va trece, fara nici o notificare sau formalitate prealabila, in proprietatea ROMFOUR TUR SRL . Pentru orice pastrare a trimiterii postale la dispozitia expeditorului sau destinatarului, ROMFOUR TUR SRL va percepe un tarif de 1 leu / zi, dupa expirarea termenului de avizare.

ROMFOUR TUR SRL a stabilit un mecanism de solutionare a reclamatiilor simplu, transparent si accesibil, in special in ceea ce priveste pierderea, furtul, distrugerea partiala sau totala sau deteriorarea trimiterilor postale, precum si nerespectarea conditiilor de calitate a serviciilor postale (termenii de livrare/returnare etc). Procedurile permit solutionarea echitabila si prompta a reclamatiilor, precum si un sistem adecvat de rambursare sau compensare.

Termenul de introducere a reclamatiei prealabile adresate furnizorului de servicii postale este de 6 luni si se calculeaza de la data depunerii trimiterii postale.

Furnizorul de servicii postale are obligatia de a solutiona reclamatia prealabila in termen de 3 luni de la data introducerii acesteia.

Expeditorul/destinatarul nemultumit de serviciile oferite poate formula o reclamatie prin telefon, la numarul 0749622266, scrisa prin e-mail, pe adresa reclamatii@romfour-tur.ro , sau prin posta, cu confirmare de primire, la adresa din str. Plutonier Ghinita nr. 8, Falticeni sau   o poate depune personal la adresa mentionata.

Departamentul Relatii cu Clientii confirma reclamantului primirea reclamatiei telefonic, prin e-mail prin completarea confirmarii de primire, in cazul reclamatiei scrise si transmise printr-un serviciu postal cu confirmare de primire ori prin inmanarea numarului de inregistrare in cazul reclamatiilor depuse personal, in functie de modul in care a fost transmisa solicitarea reclamantului sau prin modalitatea solicitata de catre acesta in cuprinsul reclamatiei.

Persoanele reclamante trebuie sa depuna/trimita la ROMFOUR TUR SRL toate documentele prin care isi intemeiaza pretentiile in vederea efectuarii unor analize corecte si complete, corespunzatoare evenimentului reclamat (cum ar fi, dupa caz, copie scrisoare de transport (AWB), PV de constatare, facturi doveditoare, fotografii, ambalajul trimiterii, bunul distrus/deteriorat care face obiectul trimiterii postale pentru expertiza, etc) s i sa puna la dispozitie orice alte informatii ce ar putea fi utile solutionarii reclamatiei.

Orice reclamatie se va inregistra in “Registrul de Reclamatii” si, in cazul reclamatiilor intemeiate, utilizatorul indreptatit va fi despagubit in termen de 30 de zile de la data finalizarii favorabile a analizei reclamatiei, fara a depasi insa termenul de 3 luni de la introducerea reclamatiei.

Daca reclamatia este intemeiata, despagubirea se acorda cash (in numerar), la oricare dintre punctele de acces/contact ale ROMFOUR TUR SRL, sau prin virament in cont bancar, daca acesta este persoana fizica, respective   prin ordin de plata sau prin compensare daca solicitantul este persoana juridica, in functie de solicitarea acestuia. Reclamatia se va considera intemeiata daca potrivit dispozitiilor legale si prevederilor acestui document, ROMFOUR TUR SRL este obligat sa acorde despagubiri.

ROMFOUR TUR SRL colecteaza si livreaza trimiterile postale prin mijloace proprii, colaboreaza cu alti furnizori de servicii postale, dar raspunde fata de client pentru trimiterile postale interne, astfel:

a) i n caz de pierdere, furt sau distrugere totala:

- cu intreaga valoare declarata, pentru o trimitere postala care face obiectul unui serviciu de trimitere cu valoare declarata;

- cu suma reprezentand de 10 ori tariful serviciului, pentru trimiterile postale care nu fac obiectul unui serviciu de trimitere cu valoare declarata

b) in caz de pierdere ori distrugere partiala sau deteriorare:

- cu valoarea declarata pentru partea lipsa, distrusa sau deteriorata, inscrisa in nota de inventar, pentru trimiterile postale depuse deschise, care fac obiectul unui serviciu de trimitere cu valoare declarata;

- cu cota-parte corespunzatoare greutatii lipsa din valoarea declarata, pentru trimiterile postale depuse inchise, care fac obiectul unui serviciu de trimitere cu valoare declarata;

- cu suma reprezentand de 10 ori tariful serviciului, in cazul trimiterilor postale care nu fac obiectul unui serviciu de trimitere cu valoare declarata.

Pierderea completa a continutului este echivalenta cu pierderea trimiterii postale.

In situatia in care expeditorul a declarat o valoare mai mica decat cea reala, despagubirea este la nivelul valorii declarate.

In caz de disparitie, pierdere, furt sau distrugere totala, in afara despagubirilor prevazute mai sus, se restituie si tarifele incasate .

In cazul predarii / returnarii cu intarziere a trimiterilor postale, ROMFOUR TUR SRL inapoiaza tariful aferent serviciului prestat. 

La sumele prevazute mai sus se adauga dobanda legala penalizatoare care curge din momentul introducerii reclamatiei prealabile sau, dupa caz, al introducerii cererii de chemare in judecata, indiferent care dintre aceste momente intervine primul.

ROMFOUR TUR SRL raspunde pentru trimiterile internationale in conformitate cu prevederile acordurilor internationale la care Romania este parte, exceptie facand situatiile in care nu exista astfel de acorduri internationale, caz in care va raspunde corespunzator legislatiei nationale aplicabila trimiterilor postale interne.

In urmatoarele cazuri ROMFOUR TUR SRL este exonerat de raspundere:

- paguba s-a produs ca urmare a faptei expeditorului sau destinatarului;

- trimiterea a fost primita fara obiectii de catre destinatar, cu exceptia reclamatiilor referitoare la pierderea, furtul, deteriorarea sau distrugerea totala ori partiala a continutului trimiterii postale;

- paguba s-a produs ca urmare a unui caz de forta majora sau a cazului fortuit; in acest caz expeditorul are dreptul la restituirea tarifelor achitate, cu exceptia tarifului de asigurare.