Top 5 curiozitati despre Belgia

0

Fii pregatit de cea mai palpitanta calatorie care iti va deschide orizonturile spre o tara magnifica care este una dintre cele mai frumoase tari europene datorita oraselor medievale, desprinse din povesti. Belgia este un colt de rai care te asteapta sa ii descoperi fiecare coltisor incarcat cu o istorie bogata, dar care in acelasi timp te impresioneaza cu cele mai neastepate lucruri. Personal, turistii au fost uimiti de calitatea vietii, dar si de gustul fin al berii si a ciocolatei.

Orice impatimit de aventura, tinteste prima data deliciile culinare si cele mai cunoscute bauturi pentru a simti ca fac parte din decor. Insa, poate nu ai aflat destule chestii interesante despre tara unde se se afla sediul Comisiei Europene si al Consiliului Europene. Echipa Romfour doreste sa iti prezinte cinci curiozitati, mai putin cunoscute de catre pasionatii de calatorie.

Autostrazile Belgiei se zaresc din spatiu, deoarece toata reteaua este iluminata pe timp de toamna.

Ei bine, pe langa Marele Zid Chinezesc sau Piramida din Giza si structura colosala a autostrazii belgiene se vede foarte bine de pe luna. Multi s-au intrebat cum de o tara atat de mica reuseste sa se mentina pe pozitii? Sistemul de iluminare este foarte bine pus la punct, fapt pentru care astazi Belgia este proclamata una dintre cel mai bine congestionate orase europene.

Cele mai multe castele sunt in Belgia, in jur de 3 000, iar 400 sunt deschise publicului larg.

Se spune ca in tara celor mai scumpe ceasuri, exista castele care se regasesc exact unul langa celalalt. Nu este fictiune, ci chiar un fapt real, deoarece in unele sate, turistii pot vizita chiar si doua castele. Spre exemplu, daca esti indragostit de istorie, merita sa descoperi castelul Cravensteen din Gent, considerat unul dintre cele mai deosebite castele ale Belgiei. Surpriza este ca aceasta minunatie adaposteste o teresa pe acoperis de unde te poti bucura de o priveliste uluitoare.

Saxofonul a fost inventat in Belgia de care Sax in anul 1814.

Sunetul boem al saxofonului pe care adeseori il auzi la un local rafinat sau o cafeanea, parca te linisteste si iti ofera un moment de relaxare. Instrumentul a fost inventat din greseala de catre un belgian.

Belgienii sunt o natie fara stres care promoveaza un stil de viata relaxant.

Acestia sunt mereu plini de energie si veseli pentru ca isi aloca timp pentru meditatie si exercitii de respiratie. In weekend, familia belgiana isi petrece timpul in aer liber sau plimbandu-se prin padure pentru anumite exercitii care atrag o stare interioara pozitiva. Silvoterapia a devenit o o moda care ii motiveaza pe locuitorii sa calatoreasca in grupuri pentru a incuraja efectuarea unor exercitii fizice si mentale. In acest mod, reusesc sa se deconecteze de la lumea exterioara pentru a se focusa atentia pe natura.

Primul zgarie-nori din Europa a fost ridicat in 1928 in Belgia.

Viziteaza orasul Anvers, unde a fost construita cea mai inalta cladire care si astazi este un simbol de nepretuit al orasului. Pe vremea aceea, cladirea Torengebouw a adunat o multime de personalitatii celebre care au fost de-a dreptul fermecati de cei 96 m in care se aflau 26 de etaje.

Ce spui? Esti curios sa descoperi toate atractiile turistice? Rezerva-ti locul la Romfour, compania de transport national si international si bucura-te de cea mai tare aventura: https://romfour.com/servicii/transport-persoane

Share.

About Author

Comments are closed.