Cum îți gestionezi bunurile în altă țară: bani, bijuterii și electronice

0

Imaginează-ți că trebuie să ajungi într-o altă țară, să zicem Germania. Indiferent de natura vizitei tale ai o listă foarte lungă cu lucruri de făcut pentru buna desfășurare a călătoriei. Pentru început ar trebui să îți alegi mijlocul de transport. În acest sens o variantă foarte accesibilă este transportul persoanelor din România în Germania.

Se anunță o călătorie scurtă de afaceri sau o vacanță de mai multe zile sau poate chiar ne schimbarea locului de muncă într-o țară necunoscută pentru tine, departe de casă? În oricare dintre aceste situații ai în bagaj lucruri valoroase, de exemplu dispozitive electronice, bijuterii, bani, carduri și nu numai. De aceea este necesar ca mereu să îți protejezi bunurile, mai ales dacă ești nevoit să le lași la cazare atâta timp cât timp îți faci treaba sau vizitezi împrejurimile.

Cum să eviți furtul sau pierderea bunurilor


Grija ta pentru lucrurile de valoare trebuie să înceapă înainte de călătoria propriu-zisă. Mai exact, trebuie să te gândești foarte bine cât de multă nevoie vei avea de anumite lucruri. Cu ajutorul acestui truc vei reuși să păstrezi în siguranță, obiecte care pot fi o pradă ușoară pentru hoți sau pe care riști să le pierzi din diverse motive.

Telefon mobil de rezervă, un aparat foto scump sunt foarte tentante pentru hoții profesioniști. 

Dacă poți să te lipsești de aceste dispozitive, lasă-le acasă.
Cum îți gestionezi bunurile în altă țară: bani, bijuterii și electronice

O altă idee care să te ajute în protejarea banilor, a bijuteriilor și a altor bunuri ar fi să contactezi pe cineva responsabil de la hotelul unde te vei caza și să verifici dacă există posibilitatea să primești spre exemplu dispozitive electronice cum ar fi un laptop. Acest lucru ar trebui să fie și mai facil în cazul deplasărilor în interes de serviciu.


Dacă nu ai reușit să te mobilizezi de acasă și ai ajuns la cazare cu multe lucruri de care trebuie să ai grijă, dar îți e mai dificil, poți întreba dacă a cazare există un seif sau un loc foarte bine securizat în care îți poți lăsa lucrurile cât timp tu îți faci treaba liniștit.


În cazul în care ai posibilitatea, alege o cameră care se află la etaj, nu la parter, pentru mai multă siguranță iar dacă totuși ai primit o cameră acolo, încearcă să faci rost în plus de un lanț pentru ușă, nu doar de încuietoare.
De asemenea, un sfat de luat în calcul, mai ales pentru cei care interacționează cu oameni pe care nu îi cunosc foarte bine, este să nu le comunice detalii ca numărul camerei de hotel sau suma de bani pe care o dețin.


Nu lăsa nimic important la vedere în mașina ta sau într-o mașină închiriată pe timpul vacanței, iar dacă totuși aceasta este singura soluție, ai grijă să le depozitezi în portbagaj sau în alte locuri mai greu accesibile pentru ochii curioșilor.


Nu uita să ai grijă cu cine interacționezi în timp ce te afli în mașina închiriată. Nu știi niciodată ce plan de acțiune pot avea tâlharii de mașini.

O femeie care semnează actele pentru închirierea mașinii.

Aveți grijă cui permiteți să se apropie de vehicul
Cum îți gestionezi bunurile în altă țară: bani, bijuterii și electronice

Plecările în Germania – expunerea sporită în fața pericolului


O grijă și mai mare trebuie să aibă persoanele care merg în alte țări pentru un nou loc de muncă, mai cu seamă dacă folosesc transportul de persoane din Romania spre Germania, de exemplu. În acest sens o soluție ar fi plecările în Germania cu Romfour.

În aceeași ordine de idei, vă stăm la dispoziție și pentru coletele pe care poate nu aveți posibilitatea să le duceți celor dragi personal, dar și cu alte servicii pe care le puteți găsi la noi pe site.

Share.

About Author

Comments are closed.