Te invitam sa parcurgi traseul coletului tau pe care doresti sa il trimiti peste granitele tarii, tocmai pentru a te linisti putin in privinta sigurantei acestuia. Bineinteles ca exista si anumite riscuri de deterioare, dar echipa la care apelezi se asigura ca acesta este ambalat corespunzator. O mare responsabilitate o poarta si expeditorul care este nevoit sa impacheteze bunul dupa niste reguli clare. In acest articol, poti sa afli mai multe informatii legate despre acest subiect, esential in conceptia echipei Romfour: https://romfour.com/blog/2018/10/22/sfaturi-utile-pentru-ambalarea-corecta-unui-colet/.
Poate ca pana in prezent nu erai la curent cu ce se intampla cu pachetul tau, odata ce a ajuns in depozitul firmei responsabile de livrarea acestuia. Stiai ca pe langa oamenii dedicati care depun eforturi pentru preluarea si livrarea la timpul estimat al coletului exista, desigur si un sistem tehnologic modern care simplifica tot procesul?
Pasul I
In primul rand, Romfour accepta doar colete care sunt etichetate si ambalate cu atentie. Un rol important il ocupa ambalajul exterior care necesita sa fie gros si opac, astfel incat nimeni sa nu vizualizeze continutul coletului. Datele de contact ale destinatarului si ale expeditorului trebuie sa fie inscriptionate cat mai citet pe cutie. Ei bine, dupa ce toate acestea au fost indeplinite, urmeaza ca si echipa insarcinata sa realizeze toti pasii. Toate coletele care urmeaza sa fie livrate sunt cantarite si masurate pentru a estima corect costul transportului.
Pasul II
In al doilea rand, inaintea incarcarii in masina de cursa, colegii din depozitul Romfour mai sorteaza inca o data toate cutiile si le plaseaza in mijlocul de transport. Acestea sunt asezate, astfel incat sa reziste in cazul unei franari bruste sau a unui soc mecanic. Sub nici o forma nu dorim sa suferim vreo paguba sau sa inmanam obiecte sparte.
Mare atentie! Pentru o manipulare usoara si bineinteles pentru a evita situatia neplacuta de deteriorare a cutiei, limita maxima de greutate este de 25 de kilograme per/colet. Daca esti pus in situatia de a trimite in strainatate kg in plus, totul se va aseza intr-o alta cutie.
Pasul III
In al treilea rand, timpul de livrare nu depaseste niciodata sapte zile lucratoare de la data preluarii. Atunci cand curierul a ajuns intr-un final la destinatar, coletul este verificat si clientul va semna un aviz de primire a pachetului. Mai exista cazuri in care destinatarul nu raspunde la telefon sau nu poate fi gasit acasa in ziua respectiva. Dorim sa precizam ca Romfour depune mari eforturi pentru a ajunge in timp util la adresa indicata, iar de aceea este de preferat ca destinatarul sa faca tot posibilul sa raspunda la numarul de telefon, indicat pe colet. Insa, daca nimic nu va functiona conform planului, soferul il va notifica pe client despre incercarea acestuia de a-i livra coletul si ii va oferi un punct de contact de unde poate sa ridice in cel mult 15 zile pachetul.
Asadar, acestea au fost cele trei etape care stau la baza unui serviciu de coletarie international. Romfour se angajeaza ca vor fi livrate la timp toate pachetele, insa dorim sa ii motivam si pe clienti sa ne ajute la bunul mers al procesului.
Mai multe detalii despre subiectul descrie pe parcursul articolului, gasesti in link-ul urmator: https://romfour.com/servicii/transport-colete.