Cele mai spectaculoase targuri de Craciun din Europa

0

Spiritul si magia Craciunului se simt cel mai bine in cadrul unui eveniment in care stelutele multicolore, mirosul aromat al vinului fiert si delicioasele turte dulci sunt cele care predomina in decor. Aceste trei lucruri sunt regasite in special doar la un targ de Craciun, unde totul pare desprins din povestile de altadata. In fiecare an, marile orase transmit senzatia ca ar concura in organizarea celor mai impresionante targuri, oferindu-le o tenta unica pentru ca orice vizitator sa ramana cu amintiri de nepretuit.

 Si daca suntem in preajma Sarbatorilor, orasele europene si-au inceput activitatea si au dat startul crearii unui mediu in care colindatorii si spiridusii impartasesc deja sentimentul Craciunului. Istoria acestor evenimente magice a inceput pentru prima data in secolul XIII- lea, cand Germania si Austria si-au deschis propriile targuri.

Anul acesta, te sfatuim sa faci o escapada impreuna cu familia si sa vizitezi unul dintre cele trei orase propuse pentru a te invalui in farmecul sfintei sarbatori.

#1. Targul de Craciun din Aechen (Germania)

Aechen este un oras ce gazduieste un asemenea eveniment care a devenit o adevarata traditie. In perioada 25 noiembrie si 30 decembrie, orasul devine un taram de lumini, culori, sunete si miresme de scortisoara, specifice Craciunului. Strazile si pietele existente in jurul Catedralei si al Primariei Aechen sunt impodobite, iar Mos Craciun isi asteapta copilasii care vin nerabdatori sa isi dezvaluie dorintele. Aici Mosul isi deschide bratele pentru copiii cuminti care sunt intampinati cu un sac mare de cadouri.

#2. Targul de Craciun din Colmar (Franta)

Se pare ca si tara indragostitilor organizeaza in aceeasi perioada, un targ care include cinci piete din centrul istoric al orasului Colmar. Vizitatorii pot degusta bauturi autentice: vinuri sau bauturi spirtoase care sunt adevarate bogatii alsaciene. Pe langa bauturi, mai poti descoperi dulciuri, bijuterii handmade sau poti asista la spectacole specifice zonei. Atmosfera de basm a targului este permanent mentinuta de grupurile de coristi, aflati in fiecare coltisor al pietei.

#3. Targul de Craciun din Viena

Una dintre tarile renumite pentru nasterea celor mai maiestuoase targuri de Craciun este fara discutii Austria. De-a lungul timpului, Viena a gazduit o multime de festivaluri, amplasate in cele mai mari piete ale capitalei. Pentru cupluri, targul vienez este probabil cel mai indicat, deoarece se desfasoara in fata palatului Schonbrunn. Acesta se numara printre cele mai impresionante palate baroce din Europa care in trecut a fost o resedinta imperiala. In perioada 21 noiembrie – 26 decembrie, fatada palatului este iluminata permanent, lucru ce reflecta frumusetea celor 60 de casute din jur. Atmosfera Craciunului este evidentiata prin deserturi sofisticate: capsuni trase prin ciocolata si prajituri cu un design special.

Asadar, ofera-le celor dragi o surpriza cu adevarat impresionanta, iar Craciunul de anul acesta va fi unul magic. Romfour, compania de transport international este alaturi de tine pentru a reusi sa te bucuri de aceasta excursie. Te asteptam pe site-ul nostru sa iti rezervi locul: https://romfour.com/servicii/transport-persoane sau pe pagina noastra de Facebook pentru a urmari noutatile: https://www.facebook.com/RomfourTransportInternational/.

Share.

About Author

Comments are closed.