Top 5 Târguri de Crăciun pe care să le vizitezi în luna decembrie

0

Crăciunul este despre amintiri, despre mirosul de brad și despre cel de cozonaci, despre căldura din case și despre cea din suflete. Crăciunul înseamnă pentru foarte mulți – “acasă”.


Totuși din ce în ce mai mulți români aleg să își petreacă vacanța de iarnă în afara țării, iar acest lucru nu poate fi decât unul foarte bun, pentru că Crăciunul este special oriunde în lume.


O vacanță de Crăciun în alt oraș, din altă țară, înseamnă și un alt Târg de Crăciun, vin fiert după o altă rețetă, turtă dulce cu gust deosebit și multe tradiții autohtone. Pe scurt, o experiență de care fiecare trebuie să aibă parte.


Dacă te numeri printre cei care adoră luna decembrie pentru toată această feerie, ți-am pregătit o listă scurtă, cu top 5 dintre cele mai frumoase și mai populare Târguri de Crăciun.


1. Târgul de Crăciun din Sibiu, România
Topul cu cele 5 orașe pe care trebuie să le vizitezi pentru Târgurile lor de Crăciun trebuie să înceapă cu un oraș românesc. Sibiul este un oraș despre care turiștii au doar cuvinte la superlativ, indiferent de sezon, ceea ce înseamnă că noi, cei care suntem la câteva sute sau chiar zeci de kilometri de unul dintre cele mai frumoase și mai apreciate orașe din România, nu avem voie să ratăm această șansă.

Sibiu, România

2. Piața de Crăciun din Dresda, Germania
Târgul din Dresda se ține de câteva sute ani și încă nu și-a pierdut din farmec. Acolo mereu vei găsi peste două sute de standuri pline cu tot felul de ornamente, lumânări si chiar spărgătoare de nuci.

De asemenea, vei mai găsi un vin fiert după o rețetă specifică zonei, turtă dulce cu gem și cu ciocolată, pâinea umplută cu brânză și bineînțeles tradiționalii cârnăciori și covrigei.

3. Târgul de Crăciun din Copenhaga, Danemarca
În Grădinile Tivoli, care formează al doilea cel mai vechi parc de distracții din lume, vei putea găsi multe-multe rânduri de brazi, cu și mai multe lumini și cu un miros extraordinar de migdale prăjite și nu în ultimul rând, un lac înghețat care se transformă în patinoar.

4. Târgul de Crăciun din Londra, Anglia
Londra nu are voie să lipsească din topul celor 5 Târguri de Crăciun. Regatul de Gheață este ceva ce vei găsi mai greu în alte târguri. Este vorba despre o expunere uriașă de sculpturi, de o pădure, bineînțeles de un castel de gheață și multe alte lucruri artizanale minunate.

În plus, te mai poți bucura de o grămadă de delicii culinare pentru toate gusturile. Vei avea parte de o experiență completă, cu totul unică.

Londra, Anglia

5. Târgul de Crăciun din Praga, Cehia

Topul nostru cu cele 5 Târguri de Crăciun pe care să le vizitezi în 2019 se poate încheia cu Praga care  este unul dintre orașele care contează atunci când vorbim despre Târgurile de Crăciun.

În centrul vechi al orașului este un brad în jurul căruia sunt adunate o mulțime de tarabe cu tot ce îți poți imagin: bijuterii, lumânări, din sticlă sau din lemn.

Să nu ratezi șansa de a gusta din tradiționalul grătar de porc și din vinul în care s-a adăugat miere, medovina.

Acum că ai o imagine cât de cât conturată nu ți mai rămâne decât să alegi din top Târgul de Crăciun preferat.

Iar pentru că pentru noi este important ca întreaga experiență să fie una deosebită, vă punem la dispoziție cele mai moderne autocare Romfour: https://romfour.com/servicii/transport-persoane

Share.

About Author

Comments are closed.