Cum e stilul de viata in Praga?

0

Astazi ne-am decis ca este momentul perfect sa poposim in capitala Republicii Cehe pentru a ne delecta putin cu frumusetiile sale, bogate in istorie. De asemenea, dorim sa descoperim care este stilul de viata si cum isi petrec cehii timpul liber. Am avut sansa sa le vedem pe toate si sa ne miram cat de minunata este tara celor o suta de turnuri. Cu siguranta ne vom reintoarce cu drag la atmosfera calda a orasului pe care am savurat-o din plin. Bucuria cea mai mare este ca Praga este doar la 1000 de km departare de Romania!

In primul rand, am ramas uimiti de cultura impresionanta, deoarece capitala nu a fost niciodata devastata in timpul celor doua Razboaie Mondiale, avantaj pentru care arhitectura moderna rezista cu mandrie si in prezent. Am fost cuceriti de-a dreptul pentru ca este un patrimoniu istoric care starneste interes si admiratie turistilor care doresc cu adevarat o experienta culturala. O data ajunsi aici, ceasul astronomic cu clopot aflat pe cladirea primariei, parca ne-a dat desteptarea in multimea de turisti. Practic cu totii am ramas inmarmuriti si ne-am dat seama ca este ora fixa, iar niste figurine grotesti au aparut instant sa se sperie. Mergand pe strazile orasului superb pe care in detaliu l-am analizat, am fost cuceriti de arhitectura dantelata a cladirilor.

Mancare traditionala gustoasa

In al doilea rand, cehii adora sa se delecteze cu specialitati traditionale care sunt asemanatoare celor romanesti. Am avut sansa sa degustam un gulas delicios, branza la borcan si noutate pentru noi, clatite din cartofi care de fapt este considerata un fel de mancare. Cea din urma este un preparat autentic. Se pare ca aici se intersecteaza retetele bucatariilor din vestul si estul Europei. Mai presus de toate, locuitorii sunt mandrii de sortimentele de bere care sunt un etalon al tarii. Se spune ca in Cehia se consuma cea mai buna si de calitate bere din toata Europa.

Un trai bun si distractiv

In al treilea rand, republica este una dintre tarile care pun accentul pe un nivel de viata ridicat, cu o educatie de top si cu oportunitati excelente de joburi. Preponderent aici vin cei care viseaza la un trai mai bun. Viata cotidiana este una tumultoasa si ofera tot felul de evenimente si petreceri pentru cei care doresc sa se deconecteze de la agitatie.

Putem spune ca Praga este conceputa pentru studentii care cauta si distractie printre altele. Tramvaiul de noapte este cel care ii acompaniaza pe cei care aspira la o noapte alba alaturi de gasca de prieteni. Intr-adevar aici transportul public este mai scump, dar chiar si la ora 03:00 un mijloc de transport este disponibil. Aici tramvaiul si autobuzele circula non-stop, iar viata de noapte este de-a dreptul incurajata. Putem sa afirmam ca totul este colorat, datorita oameniilor veseli si a cladirilor deosebite care motiveaza romanticii sa isi mai spuna o data un “Te iubesc!”

Viziteaza acest colt de rai si descopera fiecare straduta incarcata de legenda care a rezistat pana in zilele noastre. Te invitam sa apelezi la Romfour, una dintre cele mai apreciate firme de transport international care iti asigura o experienta pe masura pana in Cehia. Acceseaza link-ul: https://romfour.com/servicii/transport-persoane si descopera mai multe informatii!

Share.

About Author

Comments are closed.