Elvetia, visul unui iubitor de peisaje si cultura

0

Odata cu venirea noului sezon, gandul ne-a dus undeva departe intr-o tara absolut formidabila care ofera senzatii unice daca alegi sa o vizitezi toamna. Poate te intrebi de ce tocmai acum am ales sa iti vorbim despre tara cantoanelor sau a ceasurilor de lux? Ei bine, din experienta noastra si din cele auzite am reusit sa schitam in cateva randuri o serie de impresii despre taramul unde modernul cu pitorescul se regasesc. Aici totul se imbina perfect pentru a oferi turistilor experiente de vis.

Daca te consideri un impatimit al ciocolatei, atunci cu siguranta esti interesat sa descoperi si mai multe informatii super interesante despre Elvetia. Se pare ca aceasta tara este unul dintre cei mai mari exportatori de ciocolata fina, comercializand anual peste 186 000 de tone. Interesant, nu-i asa? Inca din 1800, elvetienii au manifestat un adevarat interes pentru conceperea celor mai rafinate dulciuri. Nici vorba sa te plictisesti aici pentru ca natura insusi este demna de admirat pentru ca ofera o mie de motive sa te uiti in jur si sa ramai pentru un minut fara cuvinte.

Te invitam sa te bucuri de un city-break intr-o tara cu un nivel de trai ridicat, unde totul se ghideaza dupa legi clare. Putem sa iti spunem ca in Elvetia, exista ordine si disciplina chiar daca este o tarisoara mica comparativ cu alte state europene.

  1. Haide in vizita prin Zermat

Nu am ales intamplator acest oras, deoarece este unul dintre cele mai importante destinatii turistice, renumite pentru cele mai frumoase vacante. Zermat a reusit sa ne cucereasca datorita localizarii sale. Acesta se afla la poalele unei stanci care iti transmite sentimentul ca esti langa cel mai mare munte in forma unei cozi de rechin. Din fericire, aerul este unul curat si nu este deloc poluat pentru ca accesul masinilor este interzis. Intr-adevar trebuie sa iti pui in bagaj haine mai groase, deoarece te afli la o altitudine foarte mare de unde vei admira muntii.

  1. Interlaken, orasul situat la confluenta dintre doua lacuri

Aici la intersectia a doua lacuri se naste orasul aventurii care te convinge ca nu poti pleca de acolo fara sa zbori cu parapanta sau sa faci excursii in canioane. Acestea sunt adevaratele escaladari cu care te vei hrani poate o viata intreaga. In Interlaken gasesti tot ce iti pofteste inima: de la hoteluri cu o arhitectura in stil victorian pana la cascade marete care curg de pe dealurile inzapezite. Daca vei fi cazat in acest paradis, ai ocazia sa cunosti cultura traditionala, dar sa si dormi in case construite doar din lemn si decorate cu diverse minunatii ce iti ofera o sedere de nedescris.

  1. Ticino, singurul canton care aminteste de arhitectura Italiei

Ultimul canton sau oras iti ofera o experienta care mizeaza pe un stil exclusiv italian. Aici simti pe pielea ta, savoarea deliciilor culinare ce respecta precis retetele italienesti. Te invitam sa petreci cateva zile in cel mai sudic canton din Elvetia, unde restaurantele sunt tipice mediteraniene, iar locuitorii comunica in limba italiana. Lacurile sunt limpezi si sunt asezate perfect de-a lungul unor vai bogate care transforma aceasta regiune intr-un paradis pentru iubitorii si pasionatii de turism.

Desi este considerata o tara mica si plina de ciudatenii, Elevetia se bucura de fantani arteziene si sculpturi uriase. Apeleaza la Romfour si rezerva-ti locul: https://romfour.com/servicii/transport-persoane pentru o escapada in tara unde se vorbesc oficial trei limbi.

 

Share.

About Author

Comments are closed.