Trei atractii turistice din Italia pe care trebuie sa le vizitezi vara aceasta

0

Inceputul verii se anunta unul plin de inspiratie pentru noi, deoarece ne-am facut temele si incepem sa iti dezvaluim cele mai frumoase locuri europene pe care merita sa le vizitezi vara aceasta. Astazi facem popas in centrul istoric al Imperiului Roman si anume in Italia. Cu siguranta esti fascinat de aceasta tara frumoasa mediteraneana care iti pune la dispozitia ta, orase cochete si romantice in care poti sa te reindragostesti de persoana iubita. Sincer, noi am fost cuceriti de spectacolele impresionante pe care le-am vazut acolo in timp ce ne rasfatam cu mirosul lasagnei si al fructelor de mare.

Italia pastreaza intacta istoria, dovada fiind operele de arta, cladirile si ruinele vechi care sunt adevarate atractii. Astazi este considerata leaganul civilizatiei occidentale care detine sute de monumente, localizate in mediul urban, tocmai pentru a descoperi lumea contemporana. Te invitam sa pornim la drum si sa vizitam trei orase.

#1. Cinque Terre sau Cinci Pamanturi

Acest minunat parc atrage in fiecare an milioane de turisti, pasionati de natura si de tot ce inseamna istorie. Aici nu ai cum sa te plictisesti deoarece te vei plimba pe sutele de poteci pitoresti care sunt inconjurate de peisaje fantastice. De asemenea, nu vor lipsi constructiile vechi, numeroasele plaje si cele cinci localitati, vopsite in culori vibrante fiind amplasate pe stanci. Cinque Terre este situata pe Riviera Italiana – o zona cuprinsa intre Genova si La Spezz, fiind o regiune unde apa nu este contaminata.

#2. Portofino, zona luxoasa a vedetelor

Cand ne gandim la Portofino, prima imagine este cea a portului „Piazzeta” care este inconjurat de dealuri in care creste o vegetatie mediteraneana, case colorate asezate in semicerc. Deasupra orasului se intrevede maret Castelul Brown care ofera o panorama de vis. Aici in micul oras de la poalele Apeninilor Ligurici obisnuiesc sa vina vedete internationale care doresc sa se relaxeze in sanul unei arhitecturi deosebite si sa se plimbe in yacht-urile luxoase.

#3. Siena, centrul istoric proclamat de catre UNESCO

Acest oras este unul dintre cele mai iubite atractii din regiunea Toscana. Daca iti doresti sa descoperi cu adevarat acest oras, iti recomandam sa urci cele 500 de trepte ale Palatului Civic de unde poti admira o priveliste incredibila. Siena este vestita pentru bucataria locala si pentru muzeele sale gotice. Spre exemplu, aici se gaseste cea mai veche Universitate din Europa. Se spune ca pictorii sienezi aveau un talent de neinvins si manuiau pensulele cu gratie si delicatete, incat ii intreceau pe cei din Florenta.

Cu Romfour poti vizita si tu cele trei atractii turistice, deoarece noi am verificat autocarele, iar soferii sunt pregatiti de drum. Te invitam sa accesezi site-ul si sa iti rezervi locul aici: https://romfour.com/servicii/transport-persoane.  Stiai ca timpul de calatorie a devenit mai scurt cu aproximativ cinci ore? Ei bine, inca un motiv sa pornesti la drum spre Italia!

Share.

About Author

Comments are closed.