In zilele noastre, echivalentul unui jurnal traditional de calatorie este un blog online ce se axeaza pe relatarea experientelor traite intr-o excursie sau concediu. Putem spune faptul ca realizarea acestora necesita pasiune, rabdare si emotie pentru a asterne pe foaie sentimentele traite pe alte meleaguri. Daca esti un iubitor de calatorie si iti place sa descoperi culturi sau taramuri noi, atunci ar fi pacat sa lasi sa se piarda in timp toate momentele unice sau starile de bucurie prin care ai trecut o data. Te sfatuim sa consemnezi totul intr-un jurnal intim sau pe un blog online, mediu in care poti impartasi cu alti iubitori de aventura, intamplari inedite. Peste ani si ani, vei rememora cateva fragmente ale tineretii tale impreuna cu nepotii tai care vor fi numai “ochi si urechi” la ceea ce vei relata.
Pentru a fi sigur ca iti vei transpune gandurile trebuie sa intocmesti un plan de care sa te tii atunci cand te afli intr-o calatorie. Se pare ca esti nevoit sa iti faci un obicei in a redacta experientele din teren. Din acest motiv este indicat sa alegi un moment anume din zi pe care sa il respecti, indiferent de situatie. Poti sa iti rezervi o jumatate de ora seara, fiindca atunci informatiile sunt proaspete sau dimineata la o cafea cand esti mai odihnit. Incepand de acum, jurnalul sau blogul de calatorie iti este asemeni unui prieten, disponibil non-stop pentru tine. Prin intermediul sau poti sa iti creezi propriul univers sau sa dai nastere unor povesti cu care sa te”hranesti” o data cu trecerea anilor.
Cum sa tii un asemenea jurnal? Cu ajutorul unor sfaturi concrete am si elucidat misterul. Iata cum poti te bucuri de un concediu si in acelasi timp sa iti expui gandurile in cateva randuri.
Sfatul 1: Scrie franturi din trairile tale! Nu te obosi sa realizezi o poveste completa sau detaliata, deoarece vei umple pagina cu informatii inutile si chiar obositoare atunci cand le vei reciti. Selecteaza si extrage doar partile amuzante sau interesante dintr-o zi si de care sa iti amintesti cu drag. In acest sens, un exemplu relevant este sa privesti in jur si sa observi acele lucruri speciale care merita mentionate: arhitectura cladirilor, chipul unor personaje, anumite glume care te-au amuzat sau peisaje mai aparte.
Sfatul 2: Adauga poze sau un citat caracteristic zilei sau momentului! Poti sa creezi un colaj de fotografii, citate sau un gand personal care sa fie o concluzie la cele scrise. In cazul in care optezi pentru un blog, atunci ai libertatea de a incarca sunete sau filmari inregistrate pentru a evidentia si mai bine actiunea petrecuta.
Sfatul 3: Nu scrie pentru un anumit public! Jurnalul de calatorie este destinat sufletului tau, fiind un confident care niciodata nu va interpreta cele redactate. De asemenea este important sa isi lasi propria amprenta si sa nu iti fie teama ca cineva te va judeca in urma celor dezvaluite. Dezinhibeaza-te si vei observa ca totul vine de la sine, iar rutina de a tine un jurnal se va transforma intr-un hobby!
Asadar, data viitoare cand esti hotarat sa pleci intr-o calatorie, incearca acest mic experiment care este posibil sa te incante. Fericirea inseamna sa calatoresti, de aceea Romfour iti pune la dispozitie servicii de transport national si international: https://romfour.com/servicii/transport-persoane!