Calatorind prin Ungaria. Budapesta – o capitala unde poti sa te relaxezi

0

Unul dintre cele mai importante lucruri care motiveaza romanii sa viziteze Europa este reprezentat de conditiile de calatorie. Cetatenii romani nu mai au nevoie de viza pentru a trece granita, fiindca lucrurile s-au simplificat intr-o maniera care ii avantajeaza foarte mult. Astazi, acestia prezinta doar actul de identitate sau pasaportul, documente in curs de valabilitate. Acum este mai mare bucuria tuturor ca isi pot planifica oricand excursiile peste hotare.

Iti propunem ca urmatoarea ta vacanta sa fie in Ungaria, fiind o tara situata imediat in vecinatatea Romaniei. Pe aceste meleaguri, vei admira palatele si castelele medievale, malurile Dunarii si te poti scalda in baile termale. Budapesta este denumita ca fiind capitala SPA, deorece aici se gasesc numeroase izvoare termale. Haide sa pornim la drum, iar prima oprire va fi la un castel istoric, considerat ca fiind cel mai vechi din capitala!

Castelul Buda este si unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din capitala Ungariei. Acesta este un adevarat simbol al Budapestei care si-a castigat statutul de monument istoric UNESCO. Conform istoricilor, acest castel mirific a fost prima resedinta regala din secolul al XIII- lea. Buda este remarcabil printr-o arhitectura impunatoare. Principalul punct de atractie al cladirii este imbinarea eleganta a diferitelor stiluri, fapt care a transformat-o intr-o bijuterie a Europei. Si daca tot te-ai decis sa poposesti pe acest taram care a apartinut austro-ungarilor, nu ocoli Galeria Nationala care poate fi admirata in cadrul castelului.

Dunarea, in splendoarea ei reprezinta un alt obiectiv turistic pe care te sfatuim sa il admiri de aproape. La Budapesta, fluviul se imparte in doua brate care le ofera turistilor o priveliste de nedescris in special cand soarele apune. Cel mai bine vei descoperi farmecul Dunarii de pe Podul Libertatii. Acest pod este celebru datorita statuilor din bronz ale turului care este o pasare la fel ca si soimul. Vietatea reprezinta un simbol in mitologia maghiara antica. Seara, la apusul soarelui se organizeaza scurte croaziere in care cei romantici pot servi o cina traditionala alaturi de un pahar de vin.

Relaxarea vine la pachet, fara discutii, cu un tratament balnear. Datorita centrelor Spa foarte vechi din capitala Ungariei, exista o gama variata de servicii ce pun la dispozitia turistilor tratamentele de care au nevoie. Budapesta mai este cautata si pentru baile termale, iar cu 2 000 de ani in urma, maghiarii au descoperit o serie de izvoare vindecatoare. Exista peste o mie de de astfel de izvoare medicinale, iar cea mai cunoscuta destinatie si frecventa de catre europeni este lacul Heviz. Acesta este cel mai mare lac termal al continentului nostru si al doilea din lume, avand o suprafata de 47.500 m2.

Pentru a incheia articolul asa cum se cuvine, echipa Romfour te invita sa te destinzi in Budapesta in sau “Mireasa Dunarii” cum mai este denumita pentru a te bucura cu adevarat de viata si de frumusetile pe care ti le ofera. Viziteaza site-ul nostru: https://romfour.com/  si rezerva-ti din timp locul!

Share.

About Author

Comments are closed.