Destinatii perfecte pentru vacanta de toamna

0

Toamna incepe sa isi faca simtita prezenta. Zilele devin tot mai scurte, temperaturile incep sa scada, iar asta ne face sa ne gandim deja la locuri putin mai calduroase in care sa evadam macar cateva zile.

Daca si tu esti in asentimentul nostru si inca tanjesti dupa zilele de vara, arunca o privire peste articolul nostru si alege-ti destinatia preferata in care sa ajungi toamna asta!

Ne-am tot gandit ce sa alegem pentru ca lista este luuunga, asa ca iti propunem doar 5 recomandari pe care le regasesti mai jos.

#1 Toscana – Italia

Cu siguranta trebuie sa fi auzit si tu de celebrul vin de Toscana, renumit in intreaga lume. Unii strabat mii de kilometri sa descopere gustul sau unic, altii vin sa se bucure de istorie si arta sau de mancarea gustoasa.

Momentul perfect pentru a vizita Toscana este incepand cu jumatatea lunii septembrie pana la inceputul lunii octombrie cand temperaturile nu sunt foarte ridicate in timpul zilei, iar serile sunt putin racoroase. Daca ai putin noroc, vei putea participa la unul dintre festivalurile recoltei organizate aici in fiecare an, prilej prin care locuitorii toscani sarbatoresc strugurii, castanele, ciupercile, dovlecii si chiar mamaliga. Daca ajungi spre sfarsit de sezon, vei putea participa la recolta de masline, unde e musai sa degusti uleiul de masline proaspat.

#2 Viena – Austria

Una dintre cele mai indragite destinatii de vacanta, Viena este destinatia ideala fie ca vrei sa te bucuri de un concediu relaxant cu familia, vrei sa te distrezi cu prietenii sau iti doresti un weekend romantic in doi.

Una dintre lunile in care clima este favorabila este luna septembrie, asa ca grabeste-te si nu mai sta pe ganduri!

Obligatorii de inclus pe to do list-ul tau sunt urmatoarele obiective turistice: Palatul Schonbrunn, Centrul istoric al Vienei, Monumentul lui Strauss sau al lui Mozart si de asemenea nu trebuie sa ratezi o plimbare cu caleasca trasa de cai. Indiferent de ceea ce vei alege sa faci, cu siguranta vei ramane impresionat de farmecul si frumusetea capitalei Austriei.

#3 Paris – Franta

Bineinteles ca nu puteam exclude “orasul luminilor” de pe lista noastra de recomandari. Daca nu ai ajuns pana acum in orasul iubirii, iata cateva motive pentru care trebuie sa il vizitezi toamna asta:

  • Faimoasele castele de pe Valea Loirei
  • Catedrala Notre Dame, una dintre cele mai cunoscute catedrale din lume, dar si unul dintre cele mai pure exemple de arhitectura gotica
  • Un tur al Turnului Eiffel, recomandat sa fie dimineata devreme sau seara tarziu pentru a putea admira spectacolul de lumini

Nici in privinta temperaturilor nu trebuie sa te ingrijorezi si asta pentru ca lunile septembrie si octombrie sunt considerate printre cele mai potrivite pentru o scurta escapada.

#4 Bruges – Belgia

Bruges este capitala Flandrei de vest, iar centrul sau istoric este si patrimoniu UNESCO. Anual, micul oras pitoresc este vizitat de aproximativ 2 milioane de persoane care vin aici sa admire peisajul montan si sa se relaxeze. Orasul este animat de sunetul bicicletelor, dar si de muzica nocturna placuta. Groethe Mark este unul dintre cele mai cunoscute obiective din inima orasului, dar si un loc destinat socializarii, asta pentru ca este locul de intalnire al biciclistilor, dar si locul unde au loc diferite concerte sau festivaluri.

#5 Cracovia – Polonia

Putine locuri din lume aduna laolata atat de multe comori ale Evului Mediu tarziu, Barocului sau Renasterii, dar si povesti ale ghetoului nazist.

Daca vrei sa o cunosti cu adevarat, poti incepe cu o Croaziera pe Fluviul Vistula, de unde vei putea admira intreg orasul. Bineinteles ca nu trebuie sa ratezi o plimbare prin Piata Centrala a orasului, Rynek Glowny; Castelul Wawel – resedinta a 3 dinastii de monarhi; Bazilica Sf. Maria.

Acestea fiind spuse, nu mai ramane decat sa te hotarasti asupra destinatiei alese, sa iti planifici perioada de concediu si sa apelezi la Romfour, partenerul tau de incredere in materie de transport.

 

Share.

About Author

Comments are closed.