Un city break romantic in Copenhaga, capitala regala

0

Daca faci parte din categoria persoanelor romantice care adora mereu sa respire iubire alaturi de persoana draga, atunci Danemarca esta tara perfecta, unde dragostea este mereu vie. Suntem constienti de faptul ca majoritatea cuplurilor opteaza sa se relaxeze in Paris, capitala iubirii, a modei si a artei. De data aceasta vom face un popas intr-un tinut spectaculos, numit si paradisul nordului, mai precis in Copenhaga. Se spune ca aceasta este cea mai verde capitala din lume care a reusit sa mentina mereu un stil elegant, fiind una dintre cele mai scumpe orase.

Chiar daca este mai sofisticat, Copenhaga se mandreste cu amabilitatea si modestia cetatenilor care cuceresc instant prin felul lor de a fi toti vizitatorii.  Din pacate, orasul nu s-a bucurat de aceeasi notorietate comparativ cu celelalte capitale europene, din cauza nivelului superior de trai. Sub nici o forma nu este o tara restrictiva, ba mai mult este un tinut incredibil asezat pe doua insule, considerate o zona metropolitana, ideala pentru tinerii indragostiti.

Copenhaga adaposteste cladiri care dateaza din secolele XVII si XVIII, parcuri si gradini grandioase pentru ca oricine, indiferent de varsta sa poata bucura de un aer proaspat. Aici, vara lumea nu doarme, toti fiind indragostiti de strazile antice in care verdele este cel care predomina si care te motiveaza sa te plimbi. Atunci cand temperaturile sunt insuportabile, micutele cafenele si gradinile Tivoli isi asteapta cu nerabdare turistii. Se pare ca locuitorii din Copenhaga adora sa petreaca cat mai mult timp impreuna si sa interactioneze la o ceasca de cafea aromata.

Cu siguranta, ti-am trezit pofta de aventura, dar abia acum iti dezvaluim trei obiective turistice pe care nu ai voie sa le ratezi daca esti in trecere cu persoana iubita.

#1 Muzeul Ny Carlsberg Glyptothek

Creatorul muzeului este si celebrul producator de bere Carl Jacobsen. Cladirea este alcatuita din trei parti, divizate pentru ca in fiecare dintre ele sa fie expuse colectiile de arta din cultura antica, egipteana sau romana, dar si capodopere impresionante frantuzesti.

#2 Mica Sirena, simbolul capitalei fericirii

Mica sirena este unul dintre cele mai cunoscute personaje ale scriitorului danez, Hans Christian Andersen. In prezent, aceasta este simbolul capitalei care de fapt este o statuie situata in parcul Churchill, pozitionata cu o suta de ani in urma in varful unei stanci. Vizitatorii sunt nerabdatori sa o fotografieze datorita celeberitatii ei din basm.

#3 Gradinile Tivole

Gradinile Tivole, amintite anterior, dateaza din anul 1843 unde se afla o multitudine de lacuri, fantani si o multime de flori. Gradinile sunt perfecte pentru persoanele care doresc sa se distreze si sa se bucure din plin de distractii. Tivol este cel de-al doilea parc vechi, destinat relaxarii, in incinta caruia concertele si mancarea de calitate nu lipsesc niciodata.

In final, ti-am mai pregatit o surpriza. Potrivit unui raport intitulat Raportul Fericirii in Lume, transmis de catre ONU, danezii sunt cei mai fericiti oameni de pe pamant. Fii pregatit, deoarece locuitorii te vor molipsi cu buna dispozitie.

Pentru a ajunge in siguranta si in timp util, apelaza la Romfour, compania specializata in transportul national si international de persoane care din anul 2002 a dat dovada de profesionalism si devotament fata de toti cei care au ales sa ne aleaga serviciile.

Share.

About Author

Comments are closed.