Calatoreste si viseaza in Brugge, orasul de poveste presarat cu arome de ciocolata

0

Brugge – orasul dantelei si al ciocolatei

Ne-am oprit asupra unui oras magnific din Belgia pe care in doar 24 de ore poti sa il explorezi din colt in colt cu un aparat de fotografiat in mana si inarmat cu chef de plimbat. Brugge este cunoscut ca fiind orasul dantelei si al ciocolatei, doua lucruri sfinte si cele mai delicate pentru cultura belgiana. Anual, micul oras pitoresc este vizitat de aproximativ doua milioane de persoane care vin aici sa isi traga sufletul o clipa si sa se bucure de peisajul montan. Venezia Nordului, asa cum mai este numit, se bucura de o arhitectura deosebita, imbracata intr-un mister aparte. O data ajuns aici vei vedea cum basmele prind viata si te vei indragosti de casele cu fatade vesele si colorate in rosu, albastru sau verde.

 

 

Viziteaza centrul istoric

Un loc demn de vizitat este centrul istoric, unde se afla o multitudine de canale navigabile, pe care lebedele si ratustele mici defileaza incet pentru a putea fi admirate de orice vizitator. Orasul este inviorat de sunetul bicicletelor, un lucru cat se poate de obisnuit si al muzicii nocturne. Centrul a fost inclus in patrimoniul UNESCO, deoarece a reusit sa isi castige statutul de cel mai puternic oras medieval din Europa, fapt reflectat în stilul stradal si reteaua de canale gotice. Pe vremuri, canalele din minunatul oras erau exclusiv folosite pentru a transporta animalele, textilele sau cerealele, pentru a dezvolta cat mai rapid comertul. Intr-un oras special, clopotnita unei catedrale este de nelipsit. De aceea, centrul adaposteste si catedrala Notre Dame, singura care gazduieste maiestoasa sculptura a lui Michelangelo. Lacasul de cult dateaza din secolul al XIII-lea, fiind cea mai inalta cladire din Brugge al carui turn este de 122 de metri inaltime.

 

Grothe Mark – unul dintre cele mai importante obiective

Grothe Mark este un loc numai bun de socializare, dar este considerat a fi unul dintre cele mai importante obiective din inima orasului. De fapt, Grothe Mark este un cartier in care biciclistii isi dau intalnire pentru a porni in noi aventuri. Acest loc este destinat organizarii celor mai bune festivaluri sau concerte. Nu departe de aici, se afla muzeul de bere, unde contra-cost o sa primesti un i-pod care iti va oferi informatii despre obiectivele din interior. Se pare ca tehnologia nu cunoaste limite nici in aceasta situatie. Belgienii sunt considerati mari amatori de bere si se mandresc cu peste 700 de sortimente care asteapta sa fie savurate pe cochetele terase.

Acum nu mai ramane decat sa iti rezervi impreuna cu partenerul sau partenera ta un loc la un hotel si sa incepeti impreuna un nou capitol al vietii voastre. Promitem ca de data aceasta va fi unul plin de aventura si romantic. Romfour, compania de transport national si international de persoane te surprinde cu o ofera atractiva pe care poti sa o descoperi in urmatorul link https://romfour.com/oferte.

Share.

About Author

Comments are closed.