Top 5 destinații turistice pentru un city break in 2020

0

Un abonament la sală, mai multe cărți de citit, alimentație mai sănătoasă, relații mai bune cu cei din jur. Te recunoști? Toate aceste lucruri, dar și multe altele se regăsesc pe lista de planuri de la început de an a multor oameni.

Vizitarea unui oraș nou este un punct din ce în ce mai important pe listele cu rezoluții. Acest lucru este unul cu foarte multe beneficii. O vacanță în 2020 poate reprezenta o experiență nouă, foarte satisfăcătoare, cu multe amintiri frumoase.

Știm cât de greu poate părea pentru cineva fără experiență să facă cea mai bună alegere, de aceea îți punem la dispoziție un top cu 5 destinații turistice pentru 2020 pentru un city break în 2020.

1.Bologna, Italia
Italia trebuie să fie fără îndoială una dintre primele opțiuni atunci când ne gândim la un city break în 2020 de vis. De data aceasta îți sugerăm să renunți la Veneția, Florența sau Pisa și să te orientezi la un oraș mult mai accesibil din punct de vedere financiar.

Vedere panoramică peste oraș

Bologna este cunoscută mai ales drept patria spaghetelor bologneze, dar și datorită faptului că acolo se găsește cea mai veche universitate din Europa, fântâna lui Neptun, palate și bazilici care te vor impresiona cu adevărat. Dacă ești mai mult adeptul plimbărilor fără o țintă anume, cartierul Saragozza este cea mai bună alegere.Zagreb, Croația

2.Zagreb, Croația
Capitala Croației se bucură pe bună dreptate în ultimii câțiva ani de o popularitate foarte mare. Zagreb este orașul în care oricine se va putea bucura de o vacanță frumoasă pentru că se găsesc cafenele cochete pe străzi pavate cu muzică foarte bună, buticuri și ateliere în care poți găsi tot feluri de nimicuri numai bune ca suveniruri.

Centrul orașului Zagreb

În plus, vei rămâne cu foarte multe amintiri după city break-ul din Zagreb prin pozele pe care trebuie să le faci la muzee, la biserica sfântul Mihail sau pe Strossmayer Promenade, în timpul spectacolelor stradale.

3.Liverpool, Regatul Unit
Liverpool este desigur mult mai cunoscut prin prisma sportului-rege, fotbalul, dar și orașul-port merită să fie la fel de cunoscut ca Anfield. Acolo putem regăsi cel puțin 6 situri din Patrimoniul UNESCO.

O priveliște deosebită asupra orașului. Liverpool înseamnă mai mult decât fotbal

În Liverpool vei mai găsi și cel mai vechi cartier chinezesc din lume. La muzeul Merseyside vei putea afla detalii foarte prețioase despre trecutul comercial al orașului. În rest, Liverpool este un punct bun de plecare și pentru împătimiții de fotbal, și pentru cei care adoră arta, dar și pentru cei care se întorc din atracțiile turistice cu zeci de cadouri pentru cei dragi.

4.Valencia, Spania

Centrul istoric este unul mai mult decât special cu o arhitectură ce îmbină medievalul, cu goticul și cu barocul. Un city break în Valencia merită să fie trecut pe lista ta și și pentru oceanograful care te va surprinde, dar și pentru plaja uriașă. Dacă ești pasionat de flamenco, te vei bucura de ele în localurile care mai păstrează această tradiție.

În Valencia flamenco este un adevărat simbol

În Valencia te vei bucura și de un meniu foarte variat, mai ales dacă îți place bucătăria mediteraneana. După aceea te poți plimba prin grădinile Turia, dar și prin parcul urban în care se ascunde orașul Artelor și a Științelor.

5.Cluj, România
Topul cu 5 destinații turistice pentru 2020 nu se poate încheia fără un oraș din România. Chiar dacă la prima vedere nu pare, totuși și un city break în România merită mai mult decât o șansă de compromis.

Inima Clujului. De aici pornesc toate drumurile către descoperirea orașului

Piața Unirii este punctul zero al orașului și de acolo poți începe să te bucuri de orașul din inima Ardealului. Pentru pasionații de istorie și pentru cei curioși despre viața țăranului român Muzeul Etnografic al Transilvaniei e o idee foarte bună. Grădină Botanică și Parcul Central sunt adevărate oaze de relaxare pentru cei care vor să se bucure de natură în liniște.


Indiferent de destinația turistică pe care o vei alege pentru city break-ul din 2020 Romfour îți stă la dispoziție cu cea mai bună flotă. Fă-ți o rezervare pentru un city break 2020 de neuitat: https://romfour.com/ .

Share.

About Author

Comments are closed.