De ce să vizitezi Praga în luna decembrie

0

Vinul fiert după o rețetă specială, deserturile delicioase, colindele tradiționale, cadourile handmade făcute cu pasiune și alese cu drag, toate acestea pot fi detaliile unei amintiri de neprețuit. Iar pentru ca amintirea să dăinuie peste ani, ai nevoie de un cadru de poveste.

La prima vedere alegerea orașului pentru un Târg de Crăciun special pare o decizie dificilă, dar lucrurile sunt mai ușoare în realitate.

Praga a devenit din ce în ce mai populară, mai ales în ultimii ani. Acolo te așteaptă o combinație perfectă între vechi și nou. Acest amestec devine și mai intens în perioada sărbătorilor de iarnă.

Cetatea din Praga

Trebuie să ajungi măcar o dată în viață la Târgul de Crăciun din Praga chiar dacă îți plac mai mult vacanțele exotice. Mai poți să vizitezi Praga și dacă ești genul care se ferește de aglomerații pentru că se spune că în perioada crăciunului în Praga turiștii sunt mult mai puțini decât vara.

Mirosul de scorțișoară sau cel de castane proaspăt coapte, de vin fiert, de mirodenii îți vor delecta papilele olfactive. Jocul de luminițe și colindele tradiționale interpretate atât de copii cât și de adulți îți vor aminti cu drag de copilărie.

Târgul de Crăciun din Centrul Vechi din Praga – cel mai frumos, dar nu singurul

Pasionații de fotografie afirmă că cel mai frumos Târg este cel din centru, însă și alte piețe din Praga se mândresc cu târguri frumoase, cu tarabe bogate cu multe produse artizanale autohtone.

Dacă ajungi în Centrul Vechi, ar fi bine să îți faci puțin timp și să vizitezi în Praga Piața Păcii, pentru Piața Republicii și Piața Tyl.

Din toate aceste locuri de vis vei reuși cu siguranță să vii nu doar cu amintiri, ci și cu foarte multe cadouri care sa îți amintească de această perioadă a anului, dar și de călătoria în acest oraș superb.

Alte atracții turistice pe lângă Târgurile de Crăciun

Te poți deconecta făcând o plimbare lungă, în care să să vizitezi rând pe rând toate clădirile istorice importante din oraș. Nu ai voie să ratezi Catedrala Sf. Vit, Palatul Regal și Biserica Sf. George care toate împreună formează un întreg ansamblu.

Zidul lui John Lenon este un punct de atracție special. Lenon nu a fost niciodată în Praga și totuși el are un zid lung de aproximativ 30 de metri decorat cu mult graffiti. Astăzi, acest zid reprezintă un manifest pentru libertatea de exprimare.

Perete John Lennon

Pentru alte obiective turistice care sunt cu plată, îți va fi util Cardul Praga. Acesta este valabil câteva zile, prea puțin pentru a te putea bucura pe deplin de frumusețea orașului.

În cazul în care vrei să iei o pauză și să mănânci poți alege dintr-o gamă foarte variată. Important este să nu uiți de o bere lângă pentru că ești în Cehia, supra numită și patria berii.

În loc de concluzie

Dacă ar fi să concluzionăm, trebuie să ajungi în Praga dacă ești pasionat de fotografie, dacă îți plac în egală măsură Târgurile de Crăciun și locurile unice și aerisite dintr-un oraș turistic, dacă te relaxează mixul de lumini și colinde, dacă ești un gurmand adevărat și dacă berea este alimentul tău preferat.

Lista poate continua la nesfârșit. O poți completa și tu după ce reușești să vizitezi Praga. Noi te ajutăm punându-ți la dispoziție autocarele Romfour: https://romfour.com/servicii/transport-persoane .

Share.

About Author

Comments are closed.