Calatoreste cu o masina inchiriata prin doua orase medievale romanesti

0

Atunci cand weekendul se apropie, cautam sa ne eliberam de gandurile negative sau de stresul acumulat pe parcursul saptamanii. Din aceasta cauza, incepem sa analizam cele mai ideale locuri pentru relaxare. Petrecand si doua zile departe de orasul in care locuim, se vor produce o serie de modificari la nivelul personalitatii: devenim mai optimisti, eliberati si mai stabili emotional.

Prin intermediul acestui articol, ne-am propus sa iti oferim sansa de a calatori prin doua orase medievale, pline de istorie care exista in Transilvania. Tie iti mai ramane sa te hotarasti asupra autovehicului cu care te vei plimba prin Brasov si Sighisoara. Intre aceste minunatii urbane exista doar 118 km, iar tu poti petrece mai mult timp intr-un oras pentru a le descoperi esenta. Le-am selectat in mod intentionat: intre ele exista drumuri cu peisaje pitoresti care se afla in topul celor mai spectaculoase drumuri din lume. Potrivit The Guardian, cotidian american “Acesta este un traseu minunat pentru drumetii care este adeseori subestimat!” De-a lungul traseului esti inconjurat de niste varfuri care de la departare par intunecate, insa acolo convietuiesc lupii si ursii, iar mereu vei fi impresionat de castele si cetati din vremurile vechi.

Nu uita ca este important mijlocul de transport care trebuie sa fie unul confortabil pentru ca weekendul sa fie unul pe cinste. Romfour iti ofera un serviciu prin care poti opta sa inchiriezi un autovehicul modern si dotat din punct de vedere tehnic, totul la un pret accesibil. In acest fel, nu mai esti nevoit sa iti planifici nimic, deoarece noi ti-am pregatit absolut totul.

Primul oras este Sighisoara, situat in judetul Mures, fiind un oras protejat UNESCO. Aici traiesc in armonie mai multe nationalitati care mentin orasul viu. Principalul obiectiv turistic este Cetatea Medievala care este situata pe un deal din inima orasului. Cetatea mai este numita si cetatea lui Dracula, deoarece in anul 1431 s-a nascut Vlad Tepes. In cetate se pot vedea cele noua turnuri impunatoare si cele trei bastioane care au rezistat rascoalei. In fiecare an, numarul locuitorilor din Sighisoara este dublat, datorita turistilor din intreaga lume care vin la Festivalul Medieval desfasurat in ultima saptamana a lunii iulie.

Brasov este locul ce detine un farmec mai aparte, fiind adesea vizitat de catre germani, italieni si francezi. Strainii vin sa se reincarce cu energie si sa descopere cetatea Rasnov, castelul Bran si celebra Biserica Neagra. Putem caracteriza orasul ca fiind un loc al contrastelor si foarte bine protejat de munti. Aici ai parte de liniste si te poti plimba la pas pe strada Republicii (Ulita Caldararilor) in care vei descoperi cultura, istoria si arhitectura orasului. Acest minunat oras, adaposteste cetatea Rasnov care anual este vizitata de catre 200 000 de turisti. Aceasta atractia minunata este considerata una dintre cele mai bine pastrate ansambluri fortificate din Transilvania.

Echipa Romfour te indeamna sa iti rezervi cel putin doua zile libere pentru a te detasa o clipa de la diverse probleme. Revigoreaza-te in Sighisoara si Brasov, doua orase in care aerul istoric inca este intact.

Share.

About Author

Comments are closed.