Cauti un job in strainatate? Iata trei lucruri pe care trebuie sa le stii…

0

Inainte de a accepta o oferta de munca atragatoare si mai bine remunerata ca si in Romania este bine sa fii cat de cat la curent cu cateva aspecte de ordin educational si operational. Fiind informat, vei putea cantari anumite lucruri din mai multe perspective pentru a vedea avantajele pe care ti le confera un job in strainatate. Desigur ca in prezent exista o gramada de sfaturi care fac referire la acest subiect destul de interesant pentru romanii cu o situatie financiara precara.

Adeseori, realitatea dntr-o tara straina difera total de oferta sau conditiile de munca publicate pe anumite retele. In ultimii 12 ani, Romania a fost parasita de aproximativ 10 milioane de persoane care au aspirat la o cariera prospera sau un stil de viata decent. Din pacate, foarte putini cunosc etapele pe care trebuie sa le parcurga pentru gasirea unei firme serioase care ofera contracte de munca. Din acest considerent, echipa Romfour le-a pregatit celor care se gandesc sa faca o schimbare in viata lor trei sfaturi demne de luat in considerare.

#1. Inscrie-te la un curs intensiv de limba straina

Nimic nu este imposibil daca iti doresti si esti motivat sa iti construiesti un viitor mai bun pentru tine sau cei dragi. De asemenea pentru a da randament la locul de munca trebuie sa stii macar cateva cuvinte sau fraze uzuale pe care sa le folosesti pentru a reusi sa interactionezi cu colegii sau superiorii. Cu siguranta nu vrei sa fii pacalit chiar din prima zi sau sa fii pus in ipostaze neplacute care in final iti vor „taia elanul”! Un curs intensiv este cea mai la indemana solutie pentru a te familiariza putin cu limba tarii unde urmeaza sa iti castigi traiul. Este important ca in momentul in care semnezi contractul de munca sau alte acte sa intelegi in mare despre ce este vorba.

#2. Informeaza-te si iar informeaza-te cat mai mult

Daca totusi ti s-a ivit o sansa mai promitatoare din punct de vedere financiar intr-un stat membru al Uniunii Europene este necesar sa stii ca nu doar conditiile de munca conteaza. Ia in calcul: modul de viata al locuitorilor, drepturile si obligatiile tale din postura de cetatean si bineinteles, angajat. Tari precum: Germania, Spania sau Italia abia asteapta sa le ofere noi oportunitati de munca vecinilor europeani. Chiar daca vei ajunge tot pe pamant european, obiceiurile altor natii sunt total diferite fata de cele ale romanilor. Se poate intampla sa ai  probleme de adaptare in cultura lor sau in cadrul colectivului de munca din cauza unor diferente majore de mentalitate.

#3. Depune-ti CV-ul direct pe site-ul angajatorului

Cel mai bun sfat pe care ti-l putem oferi este sa actionezi de unul singur. In cazul in care nu ai o cunostinta sau o ruda care sa te recomande firmei respective, cel mai bine este sa incepi chiar tu prin forte proprii. Aplica exact pe site-ul angajatorului strain de care stii deja ca este corect, ofera stabilitate si conditii de lucru optime. Urmatorul pas este sa accesezi sectiunea intitulata „Cariere” unde candidatura iti va fi depusa prin intermediul unui CV. Aspectul dar si modul in care este redactat documentul va impacta decizia luata de catre angajator in procesul de selectare.  Experienta, studiile, abilitatile si cursurile de calificare reprezinta puncte forte in recrutarea canditatilor.

Acestea au fost cele trei sfaturi de care ar fi indicat sa tii cont daca ai in plan sa pleci peste hotare. In privinta transportului, Romfour iti pune la dispozitie servicii profesionale de care sa te bucuri pana la destinatie sau la intoarcerea acasa. Te invitam sa accesezi site-ul oficial pentru rezervarea din timp a locului: https://romfour.com/servicii/transport-persoane!

Share.

About Author

Comments are closed.