Care sunt cele mai indicate alimente inaintea unei calatorii cu autocarul?

0

Se spune ca totul sta in mainile noastre pentru ca lucrurile sa functioneze conform planului. Exact la fel se intampla si in cazul unei calatorii. Indiferent daca ti-ai planuit sa profiti de weekend sau de concediu este primordial sa te organizezi cat mai eficent. Pentru a avea parte de o experienta placuta, alimentatia este una dintre aspectele care iti pot transforma usor calatoria intr-un cosmar. Pentru a evita asemenea situatii, ne-am gandit ca iti vor prinde bine o serie de sfaturi pe care sa le aplici inaintea deplasarii si in timpul petrecut in autocar.

Raul de masina nu este considerat o boala, dar este suficient sa se declanseze si sa te indispuna in urmatoarele ore. Totul porneste de la creier care intepreteaza imaginile ce sunt intr-o continua miscare, dand nastere unui organism confuz. In acest mod, apare o stare de greata, puternic influentata si de produselor consumate anterior.

Intr-o situatie mai putin obisnuita esti obligat sa respecti cateva reguli principale. In articolele precedente, ai descoperit diverse trucuri care combat plictiseala in acest mijloc de transport, dar acum o sa ne focusam atentia asupra alimentatiei. Ne dorim foarte mult sa ai parte de o calatorie linistita, relaxanta in care surprizele neplacute sa nu isi faca aparitia in niciun moment. Asadar, sa trecem la treaba!

Stim foarte bine ca nu este indicat sa pornesti la drum cu stomacul gol, deoarece situatia se poate chiar inrautati, dar nici nu este bine sa te ridici de la masa satul. Pentru a stabili un echilibru, noi iti recomandam ca inainte cu o ora jumatate sa te hranesti cu alimente usor digerabile care sa iti confere pe cat posibil energia necesara. Spre exemplu, iti propunem un iaurt cu cereale, croissant, fructe sau un sandwich cu cascaval si doua felii de sunca slaba, asortat cu legume. Pe langa acestea, salata cu ton este o alta solutie care se dovedeste a fi chiar satioasa, insa nu o savura cu prea multa pofta, pentru a nu avea incidente.

Nu este exclus ca pe parcursul calatoriei sa ti se faca foame sau pofta de ceva dulce. Cu totii avem poftele noastre, mai ales cand suntem nevoiti sa stam pe scaun, asteptand sa ajungem cat mai rapid la destinatie. Nu te lasa prada tentatiilor si sub nici o forma nu apela la ciocolata. Daca o faci, gandeste-te de doua ori! In geanta este bine sa ai bomboane sau batoane fara indulcitori sintetici, deoarece pot genera o stare de constipatie. Totusi daca simti ca stomacul iti mai cere ceva, rontaie doar biscuiti sau covrigei sarati, deoarece absorb si aciditatea de la stomac.

Bineinteles ca si pozitia corpului este cea care determina o anumita stare. Daca esti o persoana care sufera de rau de miscare, atunci lasa deoparte telefonul sau cititul. Fixarea privirii in fata este unul dintre sfaturile cele mai utile.

In incheiere, te indemnam sa acorzi importanta celor descrise pe parcursul articolului si sa le aplici cand va sosi timpul sa urci in autocar. Daca optezi sa calatoresti cu Romfour, echipa noastra va acorda atentie tuturor detaliilor care iti garanteza o stare de bine.

Drum bun!

Share.

About Author

Comments are closed.