Cum trebuie sa fie calatoria unei viitoare mamici?

0

Am pregatit un mic ghid prin care dorim sa ii linistim pe cei care urmeaza sa fie parinti, fiind emotionati si nerabdatori atunci cand stiu ca mai este putin si familia lor se va mari cu inca un membru sau poate doi. Aceasta stare este perfect normala si este o bucurie imensa pentru fericitul cuplu. Starea de agitatie se intensifica atunci cand planuiesc o calatorie in doi. Unicul lucru important este siguranta viitoarei mamici pe parcursul unei calatorii cu autocarul.

Dorinta unei vacante inainte de aparitia celui mic este uneori mai presus de orice. In general, viitorii parinti nu opteaza pentru un concediu atunci cand partenera este insarcinata si se dovedesc mereu precauti in astfel de situatii. In acest mod, acestia risca sa pierda si ultima ocazie de a se bucura de o escapada romantica inainte de aparitia bebelusului.

Ti-am pregatit o serie de lucruri pe care sa le iei in considerare daca vei opta sa calatoresti cu autocarul pe un traseu mai lung.

#1 Tine mereu centura de siguranta

Este vital sa utilizezi centura de siguranta pentru protectia copilasului tau. Chiar daca exista unele momente cand aceasta este deranjanta, incerca sa te gandesti la viata ta si a celui mic. Pozitioneaza cele doua centuri corect atfel incat sa fie suportabile. Acorda atentie partii orizontale pe care sa o asezi sub burtica sau pe solduri pentru a nu afecta copilasul.

#2 Fii precauta si ia cu tine fisa medicala

Inainte de a porni la drum este indicat sa faci o vizita medicului tau de familie pentru efectuarea unui consult. La randul sau, doctorul iti va elibera o fisa medicala cu acordul sau, dar nu parasi cabinetul fara o carte de vizita cu numarul de telefon. Inainte de imbarcare este util sa te informezi unde sunt situate cele mai apropiate centre medicale sau farmacii. Niciodata nu se stie ce va aparea pe drum, tocmai de aceea este indicat sa stii unde sa apelezi la nevoie.

#3 Misca-te mereu in autocar

Sub nici o forma nu trebuie sa stai intepenita, ci este necesar sa efectuezi cat mai multe miscari ale bratelor si ale gambelor. Profita de pauzele pe care le vei face in timpul calatoriei si plimba-te intr-un ritm moderat dintr-un capat intr-altul pentru a nu amorti. O data la doua ore este indicat sa se faca o pauza, benefica in special doamnelor care urmeaza sa nasca.

#4 Abordeaza o imbracaminte vaporoasa

In general, femeile insarcinate au o temperatura a corpului mult mai ridicata comparativ cu cea a unei femei obisnuite. Din acest motiv, imbracamintea trebuie sa fie lejera, comoda, nu foarte inchisa la culoare si daca se poate sa fie confectionata doar din bumbac. Acesta va asigura o dispersie mai mare a caldurii si va evita mirosurile neplacute.

Pentru a incheia intr-o maniera optimista, trebuie sa stii ca nu exista nici un fel de probleme in a te deplasa cu autocarul daca pana in prezent sarcina ta a decurs excelent si nu a prezentat riscuri. Noi te sfatuim sa te bucuri de orice oportunitate de a calatori si sa ai o viata cat se poate de normala. Nu este exclus ca din luna sapte, copilasul sa iti transmita ca doreste sa se nasca. In aceasta perioada este necesar sa fii foarte prudenta.

Rezerva-ti locul la Romfour si bucura-te alaturi de partenerul tau de un concediu in doi!

 

Share.

About Author

Comments are closed.