Cum il pregatesti pe cel mic de un drum lung

0
Cum sa iti tii micutul ocupat in timpul unei calatorii?

Am pregatit pentru tine un mic ghid care sa iti ofere siguranta ca mititelul tau este pregatit sa calatoreasca un timp mai indelungat decat era obisnuit in mod normal. Unul dintre avantajele pe care Romfour le detine si de care suntem mandri ca le putem oferi se refera la faptul ca cei mici cu varsta pana in doi ani, beneficiaza de transport gratuit. Asadar, acesta a fost motivul principal de la care am inceput sa cream trei reguli esentiale care iti vor garanta liniste pe parcursul aventurii.

Fiind la o varsta fragila, copilasul are tendinta ca din senin sa urle, deoarece acum este momentul cand incepe sa experimenteze si sa cunoasca putin viata. Treptat isi va dori sa devina independent de mama si atunci va incepe sa te epuizeze psihic. Pentru a avea control asupra lui, mai ales pe durata unei calatorii, trebuie sa ai in vedere urmatoarele reguli, iar orele vor trece rapid.

Nascoceste o poveste fantastica despre locul unde veti ajunge

Cei mici sunt indragostiti de povesti si se lasa cuceriti de firul narativ, deoarece sunt constienti ca in curand vor ajunge in locul respectiv. Pentru a le transmite si mai mult entuziasm, arata-le cateva fotografii cu acele locatii pe care urmeaza sa le descoperiti cu familia. Aceste doua lucruri sunt indicate, deoarece le consuma energia, iar dupa cateva minute vor dormi linistiti, fara a mai risca sa deranjeze pasagerii. Un alt aspect pe care trebuie sa il iei in considerare este o carte de povesti audio pe care sa o ascultati impreuna. Nu doar ca este o activitate cu scop educativ, dar este si una relaxanta care il va adormi imediat.

Pune la pachet cateva gustari pentru orice situatie neprevazuta

In general, dupa efort, urmeaza si poftele culinare. Daca micutul este obisnuit cu un program fix de masa sau din senin i se face pofta de ceva gustos este indicat sa ai ceva de rontait la indemana. Nu te incurajam sa transporti alimente greu de digerat sau care se pot altera cu usurinta, mai ales la caldura. Gustarile sarate si fructele sunt cele care de obicei rezista cel mai bine pe un traseu mai lung. In calitate de parinte, stii ca unii copii manifesta o stare de agitatie atunci cand se simt infometati, iar pentru a diminua aceasta senzatie este bine sa fii “inarmat” cu cele necesare.

Transforma o parte din calatorie in joaca

Bineinteles ca jucaria preferata nu trebuie sa lipseasca, deoarece in conceptia copilului, aceasta este un membrul al familiei. Dupa o jumatate de ora, cei mici au tendita sa se plictiseasca, fapt absolut firesc. Mai multe ore petrecute in autocar si in acelasi loc ii transforma in persoane irascibile si greu de controlat. Pe langa jucaria preferata esti liber sa inventezi un joc distractiv legat de ceea ce se intampla pe sosea sau chiar in autocar.

Acestea au fost cele trei reguli primordiale de care te sfatuim sa tii cont, pentru a te bucura din plin de drumul catre destinatia aleasa. Nu lasa plictiseala sa iti copleseasca micutul si profita de clipele de liniste pentru a interactiona cat mai mult cu el. Mai multe beneficii pe care Romfour le pune le dispozitie, descoperi accesand link-ul urmator: https://romfour.com/.

Iti dorim calatorie placuta!

Share.

About Author

Comments are closed.