De ce merita sa calatoresti in Danemarca?

0

Am fost uimiti sa aflam atatea lucruri despre Danemarca, o tara aparent micuta, incat ne-am hotarat sa iti impartasim ceea ce am descoperit. Bineinteles ca am apelat si la experienta celor care si-au rezervat locul la Romfour si am scotocit cat am putut sa vedem care este si opinia lor. Majoritatea au recunoscut faptul ca pozitia tarii a fost un argument care i-a motivat sa o viziteze. Situata la confluenta dintre Marea Baltica si Marea Nordului acestia se pot bucura din plin de o clima temperat-maritima si de briza curentilor.

In principal, am fost fermecati de trei aspecte pe care urmeaza sa ti le dezvaluim si tie.

  1. Existenta unui stil de viata sanatos si fara vicii 

Poate ca vezi acesta realitate desprinsa din filme, insa danezii au demonstrat ca pot trai mult si bine comparativ cu ceilalti europeni. Datorita respectarii meselor de baza, consumului de legume sau diverse combinatii de fresh-uri naturale, acestia sunt mult mai energici si veseli. Daca vreodata ai ocazia sa calatoresti acolo, vei fi uimit de numarul mare de localuri care comercializeaza doar bauturi naturale sau cafea bio. Fara indoiala, oamenii de acolo sunt adeptii unui stil de viata sanatos.

  1. Tara unde bicicleta inlocuieste cu succes masina

Se pare ca in tot raul exista si un bine. In Danemarca este respectata o regula stricta de la care statul nu se abate nici o clipa: impozitarea masinilor cu un procent enorm. Alternativa autovehiculelor sunt desigur, bicicletele care impanzesc statiile de metrou sau copacii care sprijina miile de ghidoane.  Mereu in Danemarca, terasele sunt ticsite de biciclistii care au obosit si aleg sa se relaxeze cateva minute in compania unui prieten sau a unei bauturi racoritoare. Iata ca si gradul de socializare este mult mai mare.

  1. O atmosfera destinsa, lipsita de orice griji

Aici, in minunata Danemarca, oamenii aleg sa isi petreaca timpul liber afara in parc, desfasurand diverse activitati. Localnicii obisnuiesc sa faca sport si majoritatea aleg jogginul, insa femeile se refugieza la wellness care a devenit o adevarata industrie ce atrage turistii care aspira la un city break relaxant.  La fiecare coltisor de strada se aude cate un muzicant cu vioara in brate care tinde sa anime putin starea sufleteasca a trecatorilor.  Orasele sunt foarte bine intretinute.

Ei bine, speram ca ti-am starnit cat de cat interesul si in viitor vei vizita si tu Danemarca. Problema transportului este rezolvata pentru ca doar un click te mai desparte de cea mai faina escapada din viata ta: https://romfour.com/servicii/transport-persoane. Traieste pentru cateva zile intr-un mod diferit si respira un aer curat in statul danez unde oamenii sunt cei mai fericiti din lume.

Cele mai importante obiective turstice pe care echipa noastra le-a inclus pe lista sunt Palatul Rosenborg care este o resedinta regala, Palatul Christiansbourg, vechiul Port Nyhavn si bineinteles bine-cunoscuta statuie Mica Sirena. Ultimul obiectiv este simbolul capitalei daneze care in prezent are 106 ani.

Te asteptam la bordul companiei de transport national si international de persoane!

Share.

About Author

Comments are closed.