Vara aceasta calatoreste prin Romania in vacanta

0

Cum ar fi ca pentru un moment din viata ta sau mai bine zis pentru cateva zile sa iti planifici un concediu prin Romania? Cu siguranta ai observat ca cei mai multi compatrioti atunci cand doresc sa calatoreasca, imediat cauta sa isi petreaca vacanta in afara tarii. De data aceasta, te provocam sa lasi deoparte acest obicei si sa incerci sa descoperi alaturi de familie sau prieteni, frumusetea Romaniei. Bineinteles ca in prezent simti ca trebuie sa optezi pentru ceva diferit care sa te relaxeze cu adevarat, iar primul pas este sa evadezi de pe meleagurile noastre. Ei bine, ti-am pregatit cele mai spectaculoase destinatii turistice pe care merita sa le vizitezi macar o data in viata.

Pe langa serviciul de transport international de persoane, compania Romfour organizeza si transport intern, tocmai pentru a incuraja turismul romanesc. Locuiesti pe un pamant frumos care din pacate are locuri care sunt uitate de vreme din cauza neinteresului pe care il manifesta romanii. Se spune ca este o tara a contrastelor si plina de traditii care lasa pe oricine fara cuvinte. Multi straini vin aici si pleaca placut impresionati de ceea ce au vazut, dar si de oamenii minunati si primitori cu care au intrat in contact. In acest mod, Romania nu este un colt de lume uitat si se bucura de o istorie pe care majoritatea nu o cunosc.

Ei bine, pentru vara aceasta Romania va fi si destinatia ta principala. Cu Romfour pleci la drum spre a vedea pe viu bogatia si frumusetea locului unde iti petreci intreaga viata.

  1. Statuia lui Decebal – Cazanele Dunarii

    Decebal Cazanele Dunarii

Stiai ca acest monument este la ora actuala cea mai mare sculptura din piatră din intregul continent? Da, asa este si are inaltimea de aproximativ 66 de metri care il reprezinta maiestos pe Decebal, ultimul regele al dacilor. Poti sa analizezi sau sa fotografiezi statuia in micul oras Orsova in sud-vestul tarii. Cu aceasta ocazie vei face si o plimbare cu barca pentru ca doar asa poti sa ajungi la ea.

  1. Cascada Bigar – minunea din Romaniacascada Bigar

Un clasament realizat de catre site-ul The World  Geography spune ca aceasta rezervatie din judetul Caras-Severin s-a aflat acum 6 ani pe locul I in topul cel mai frumoase si unice cascade din lume. Aceasta detine un izvor care le ofera turistilor senzatia ca exact acolo cerul a cazut, iar apa curge lin peste o stanca „imbracata” in muschii. Imaginea este una de nedescris: totul pare un voal de mireasa care parca pentru un minut opreste timpul. Opinia presei internationale este ca acest loc pare unul neobisnuit care iti inmarmureste privirea.

  1. Cetatea Alba Carolina – cea mai mare cetate in stil Vauban din sud-estul EuropeiCarolina Alba Iulia

Orasul Alba Iulia este unul celebru si cunoscut de catre romani ca fiind locul unde Marea Unirea s-a infaptuit la 1 Decembrie 1918. In prezent, cetatea pastreaza marturiile culturale ale evenimentelor care au condus la infaptuirea noastra ca si popor pentru ca a fost reabilitata, iar astazi este un punct de atractie a turistilor interesati si pasionati de istorie, dar si un simbol al Romaniei.

Am gasit si un citat care descrie perfect si dorim sa stii de ce ar trebuie ca toti romanii sa fie pe deplini mandri de Romania.

“Avem o tara unde au stapanit odata

Vitejii daci, barbati nemuritori.

Si unde stau de veacuri laolalta,

Izvoare, vai si munti cu fruntea-n zari”

(Avem o tara, Radu Demetrescu Gyr)

Asadar, daca esti curios sa descoperi frumusetile tarii noastre, poti apela la serviciile de inchiriere auto si sa te bucuri de calatorii placute cu o masina confortabila!

 

 

Share.

About Author

Comments are closed.