Cum sa iti adormi copilasul in autocar?

0

Cel mai frumos lucru care ti se poate intampla pe lumea aceasta este acela de a fi parinte. Doar atunci cand cineva te striga „mama” simti cu adevarat bucuria si implinirea vietii. O etapa dificila, mai ales pentru proaspetii parinti reprezinta adormirea copilasului care se transforma adeseori intr-o adevarata provocare. Lucrurile se complica si mai mult, atunci cand tanara familie isi planifica o vacanta care il implica si pe cel mic. Avand doar cateva luni, bebelusul nu va constientiza care este diferenta dintre zi si noapte, iar de aceea mereu va manifesta o stare de agitatie, mai ales daca nu doarme in patutul sau. Pentru a avea liniste in timpul calatoriei cu autocarul, ti-am pregatit cateva metode care iti vor face munca mai usoara.

#1. Infasoara-l intr-o paturica moale si confortabila in care sa se simta ca si cum ar fi in camera sa. In tot acest timp, incearca sa il legeni sau sa ii ademenesti atentia cu cateva jucarii preferate. Acestea sunt doua metode traditionale si specifice bebelusilor prin care ei isi gasesc linistea.

 

#2. Plimbarea cu masina sau un mijloc de transport este o tehnica prin care micutul se relaxeaza daca viteza este una constanta. In acest caz, autocarul este un stimulent foarte puternic care il va face pe copil sa doarma profund si nu va simti daca va fi mutat in bratele tatalui. Stim ca de obicei, micutii sunt dependenti de mama, dar acum si taticii se pot bucura de caldura copilului.

 

#3. Maseaza-i incet corpul timp de cinsprezece minute si vei observa cum usor, usor starea de somn il va cuprinde, iar linistea va persista un timp mai indelungat. De obicei, la masaj se utilizeaza un ulei special, dar in autocar acest lucru este limitat si nu este sub nici o forma indicat. Micutul tau poate sa fie agitat de faptul ca se afla intr-un mediu strain in care abunda oameni necunoscuti, iar din aceasta cauza imediat devine stresat. Masajul are un rol important in circulatia sangelui si in intarirea muschilor fragezi, dar si in inducerea starii de somnolenta.

 

#4. Pozitioneaza copilul pe bratul de catre geam, deoarece atunci cand va tresari si isi va deschide putin ochisorii va observa doar peisaje sau persoane intr-o continua miscare. Acest lucru il va obosi, iar somnorosul isi va relua activitatea. In acest fel, el va avea impresia ca este plimbat pe bratele tale.

Noi stim cat de greu este sa adormi un copil, mai ales intr-un mijloc de transport, fara a fi nevoita sa deranjezi si ceilalti pasageri. Ca si un ultim sfat, te indemnam sa fii atenta din timp la semnele care indica faptul ca micutului ii este somn si sa aplici una dintre cele patru metode oferite. Pana atunci apeleaza la Romfour, compania de transport national si international de persoane care iti ofera o experienta placuta pe durata intregii calatorii.

Share.

About Author

Comments are closed.