Sfaturi utile pentru ambalarea corecta a unui colet

0

Impachetarea unui colet este una dintre etapele esentiale pe care trebuie sa le realizezi cu mare atentie astfel incat, coletul tau sa ramana intact pana la destinatie. Echipa Romfour doreste sa se asigure ca iti ofera exact serviciile de coletarie potrivite asteptarilor tale. Insa ca acest lucru sa fie posibil, iar ambele parti sa se declare multumite, e nevoie de cooperare. Pentru ca misiunea noastra sa fie indeplinita cu brio, trebuie sa constientizezi ca totul porneste de la modul de ambalare. Asadar, chiar daca sunt de mici dimensiuni, coletele sunt foarte usor de manuit si uneori foarte fragile, tocmai de aceea se recomanda ca in interiorul cutiei sa nu fie goluri.

In functie de natura marfii, am selectat patru metode utile de care sa tii cont atunci cand te-ai decis sa expediezi un colet in strainatate.

Inserarea in pachet a unor materiale antisoc (hartie motolita, folie cu bule, folie polietilena), care sa protejeze produsele. Materialele antisoc sunt cele care le vor sustine pentru a evita lovirea brusca de peretii cutiei si le vor stabiliza. In acest fel, nu mai esti nevoit sa iti faci griji pentru o eventuala spargere sau zgarietura. Daca doresti sa ii faci o surpriza placuta persoanei dragi si sa expediezi bunuri precum: parfum, crema, bauturi sau chiar ceva delicios este neaparat indicat sa le invelesti. In aceasta situatie, ai la dispozitie o banda izolanta sau folie protectoare care vor preveni raspandirea mirosurilor. La final, opteaza pentru o cutie de carton multistratificata.

O alta optiune este utilizarea unei cutii pe care sa o compartimentezi daca in colet o sa adaugi obiecte fragile care se pot sparge imediat: borcane sau sticle, iar printre ele unul dintre materialele antisoc. Haide sa iti zicem un secret. Pe vremuri, atunci cand acest serviciu a inceput sa functioneze, expeditorul punea in colet talas, adica aschii din lemn, rasucite care se desprind din prelucrarea cu rindeaua sau cu alte unelte pentru cioplit. Acestea ajutau foarte mult la mentinerea produselor intr-o oarecare masura.

In cazul in care esti nevoit sa trimiti o un tablou, gravuri sau orice lucrare de arta, atunci alegi o cutie din lemn pentru a le proteja si mai mult. In aceeasi maniera, procedezi si cu instrumentele muzicale, care desi au cutia proprie este bine sa le ambalezi intr-un material dur sau lemn.  Situatia este asemanatoare si in privinta documentelor. Prima data, acestea vor fi impachetate intr-o hartie cartonata si groasa, pentru ca ele sa isi pastreze forma si sa nu se livreze indoite.

Ultima etapa consta in sigilarea coletului cu o banda adeziva pe care sa o aplici tot intr-un strat gros in forma de H. Ai mare grija sa nu folosesti banda de hartie sau scotch-ul subtire, deoarece nu sunt foarte rezistente in diferite conditii de transport.

Compania Romfour iti transporta coletul in siguranta, doar ca totul incepe de la o ambalare corecta care sa respecte pasii descrisi.

Share.

About Author

Comments are closed.