Cele mai surprizatoare festivaluri de gastronomie din Europa

0

Europa este considerata un continent bogat, civilizat si deosebit de frumos, datorita peisajelor montane, plajelor intinse si a cladirilor vechi care au rezistat de-a lungul istoriei. Europa aminteste de razboiul aprig desfasurat intre daci si romani, care in cele din urma s-au unit si au format o societate. Astazi, insa, europenii sunt cei care se afla intr-o “competitie” cu celelalte continente, incercand sa ocupe primul loc la capitolul cel mai atractiv si bine dezvoltat continent. Si daca am deschis acest subiect suntem de parere ca europenii sunt indreptatiti sa se simta mandri. In Europa se desfasoara anual o serie de evenimente culturale, muzicale, gastronomice care le ofera turistilor sansa de a se familiariza cat mai bine cu specificul fiecarei tari.

In general, tinerii manifesta un adevarat interes pentru locurile in care galagia si distractia reprezinta ingrediente principale. Prin urmare, cea mai buna modalitate de a atrage un numar semnificativ de turisti consta in organizarea unor festivaluri grandioase care sa se plieze pe asteptarile tuturor, indiferent de varsta sau statutul social. Muzica, dansul si preparatele culinare din cadrul unor astfel de festivaluri urmaresc conturarea unei identitati proprii a unei tari.

Daca iubesti calatoriile, inseamna ca iti rezervi timp si pentru tine pentru a te detasa cateva zile de la rutina zilnica. Ti-am pregatit cateva festivaluri gastronomice la care merita sa participi daca te afli in vizita prin tarile din Europa. Asadar, haide sa colindam impreuna cele mai fantastice si delicioase evenimente care au in prim plan mancarea, deoarece fiecare tara se diferenteaza cel mai bine doar prin gustul sau specificul preparatelor sale traditionale.

Gustul Amsterdamului (luna Iunie) este un festival de vara care este cunoscut si sub denumirea de “gurmanda rai”. Aici se aduna cei mai buni bucatari nationali si internationali care te invita sa le savurezi delicatesele culinare.

Taste of Florence (luna martie) este locul perfect sa descoperi bucataria italiana si sa degusti toate produsele de la aproximativ 300 de parteneri care vin sa isi promoveze preparatele. Daca ti-ai dorit vreodata sa cunosti absolut toate sortimentele de pizza si paste, atunci Taste of Florence este solutia.

Festivalul Liverpool Food and Drink (luna septembrie) urmareste sa readuca acel miros de odinioara prin pregatirea unor delicatese specifice Londrei, toate savurate in compania unui sunet autentic britanic.

Fiesta del Marisco este un eveniment in care este imbinata si latura culturala a Spaniei, deoarece scopul sau este acela de a promova doua ramuri importante din economia tarii: pescuitul si turismul. Festivalul doreste sa le ofere participantilor fructe de mare sau produse de top, gatite in bucataria spaniola.

Festivalul Gourmet din Dusseldorf (luna august) pune la dispozitie o multitudine de sortimente de carne, bauturi si produse de patiserie, alegeri ideale care ii fac pe turisti sa simta cel mai bine gustul bucatariei germane.

Ultimul festival regasit pe lista noastra este la Copenhaga, capitala daneza, unde iubitorii de mancare se bucura in luna august si septembrie de mese intime in care specificul bucatariei metropolitane este cel care primeaza. Vino cu persoana draga la Cooking Food Festival, putin superior celorlalte festivaluri, dar care este potrivit pentru cei care cauta rafinamentul intr-un festival.

Pentru a te bucura de aceste evenimente selectate, nu iti mai ramane decat sa iti rezervi locul la Romfour, aliatul de incredere care raspunde cu promtitudine dorintelor tale. Alege evenimentul care ti-a starnit interesul, iar noi iti promitem o calatorie placuta pana la destinatie.

Share.

About Author

Comments are closed.