Scapa de griji! Plimba-te prin tara cu o masina inchiriata de la Romfour

0

Draga calatorule,

Astazi te invitam sa descoperi ceva diferit pana acum de care o sa te simti mandru. A venit momentul sa iti planifici o excursie in propria ta tara si sa te bucuri de frumusetile peisajului romanesc. Chiar daca ai explorat tarile europene, unde ai avut sansa sa cunosti alte obiceiuri, este pacat sa lasi ca pamantul in care te-ai nascut sa nu fie descoperit impreuna cu familia. Bisericile fortificate, arhitectura impresionanta a cladirilor, castelele vechi si muntii maiestuosi sunt doar cateva dintre motivele pentru care te indemnam sa iti cutreieri tara in lung si-n lat.

In cazul in care nu ai reusit sa iti achizitionezi o masina sau doresti ceva mai mult de atat, Romfour, compania de transport national si international, te asteapta sa inchiriezi un autovehicul dupa gustul tau. Principiile dupa care compania s-a ghidat sunt legate de libertatea de miscare, deoarece este alegerea ta cum iti planifici traseul si nu in cele din urma tin si de confort si siguranta pasagerilor.

The Huffington Post, publicatia din Statele Unite ale Amercii sustine ca “Romania poate fi cea mai frumoasa tara din Europa, datorita oraselor incantatoare care dateaza din timpurile medievale. Castelele invaluite in misterul Contelui Dracula si dealurile cu pante blande sunt adevarate atractii turistice!”.

Ca un reper de pornire, te sfatuim sa incepi din nordul tarii, adica din zona Maramuresului. Ai nevoie de cel putin trei zile pentru a te indragosti de plaiurile osene. De departe este nevoie de o viata intreaga pentru a cunoaste patrimoniul bogat al culturii maramuresene, deoarece peisajul natural nu inceteaza o clipa sa surprinda.

Se spune ca, acolo, oamenii sunt “atasati” de frumoasa zona si se lauda cu traditii care s-au pastrat intacte si nu au fost lovite de publicitatea comerciala ieftina. Cuvintele de baza ce caracterizeaza pe deplin aceasta minunata zona sunt lemnul si apa. Istoria oamenilor este cioplita in lemnul portilor si bisericilor, dar si in apele curgatoare care dau nastere unor vai impresionante: Iza, Mara, Viseu si Vaser.

Primele obiective turistice propuse sunt Valea Vaser si Mocanita. Valea Vaserului traverseaza muntii Maramuresului, iar raul cu acelasi nume se intinde pe aproximativ 60 de km formand un canion. Pe aici, trece molcom Mocanita care strabate peisaje salbatice si pure, uitate parca de civilizatie. Mocanita, celebra locomotiva cu abur a fost construita din dorinta de a transporta lemnul chiar dupa Primul Razboi Mondial, insa in prezent aceasta transporta doar turisti. Daca te urci in micuta locomotiva vei descoperi Viseul de Sus si Comanu, doua localitati maramuresene cunoscute.

Un alt loc de neratat este si  Sighetul Marmatiei sau inima Maramuresului, unde se regasesc o multime de muzee. Poti incepe cu Muzeul Maramuresului, muzeul Etnografic, muzeul de Istorie si Arheologie si Muzeul Stiintelor Naturale. In centrul orasului se afla Monumentul Holocaustului care a fost ridicat in memoria evreilor ucisi de catre nazisti.

Nu in ultimul rand vrem sa amintim si de Cimitirul Vesel din Sapanta, singurul loc de veci care considera moartea ca fiind un eveniment vesel. Acesta a devenit indragit si celebru datorita unor picturi naive, dar comice care pun in evidenta scene ironice din viata decedatului, insotite de citate haioase. Primele cruci au fost cioplite in anul 1935 de catre Ioan Patras in timpul dominatiei ungare.

Draga calatorule, acestea au fost primele patru obiective din nordul Romaniei. Rezerva-ti un weekend pentru tine si cei dragi si viziteaza-ti frumoasa tara. Incepe cu inchirierea unei masini care sa va conduca spre frumoasa zona a Maramuresului! Acceseaza link-ul: https://romfour.com/servicii/inchirieri-auto  pentru a afla cum poti sa intri in posesia unui autovehicul si porneste la drum!

Share.

About Author

Comments are closed.