Alege un city – break in Londra: capitala exclusivista a Europei

0

Se cunoaste faptul ca Londra, capitala Marii Britanii, este unul dintre cele mai spectaculoase orase ale lumii, fiind taramul unde civilizatia si cultura ating cote maxime. Datorita istoriei sale, Londra reprezinta acel oras in care vechiul si noul se impletesc cel mai bine. Contrastul existent dintre stradutele medievale si cladirile moderne care parca “ating” cerul, te motiveaza si mai tare sa explorezi acest tinut grozav. Fiind un oras cosmopolit, unde se vorbesc peste 300 de limbi si care in acelasi timp se mandreste cu cel mai vechi metrou din lume, nu este tocmai o alegere la indemana oricui. Intr-adevar cei condusi de dorinta aventurii nu iau in calcul unele piedici care pot strica intreg city break-ul, dar cu siguranta nu le va fi usor intr-o asemenea aglomeratie urbana.

Traiul in Londra este foarte scump, iar fara o planificare corecta a bugetului, banii se vor consuma imediat. In primul rand, pentru a-l cunoaste ai nevoie de o suma considerabila, chiar daca multi sustin ca aceasta capitala se poate vizita si cu bani putin in buzunar. Insa, pentru un roman obisnuit, situatia nu este chiar atat de “roz”. In al doilea rand este necesar sa te inarmezi cu optimism si fara discutii cu haine groase, deoarece temperaturile nu sunt atat de prietenoase ca cele din Romania. Singura grija care iti mai ramane este sa nu ratezi niciun obiectiv turistic. Te poti bucura de numeroase activitati in aer liber care dau dinamism orasului nemuritor.

Acestea fiind spuse, haide sa descoperim cateva lucruri interesante despre Londra, capitala mareata si infloritoare a batranului nostru continent care te vor ajuta sa te bucuri de aceasta experienta inedita!

  • bucataria londoneza se concentreaza pe doua aspecte: micul dejun trebuie sa fie consistent, iar pizza si cartofii sunt inlocuiti de fish&chips, un fel de file prajit in friteuza asortat cu o portie de cartofi crocanti. Suna delicios, asa-i?

 

  • arta este gratuita, chiar daca in Londra viata este scumpa. O adevarata surpriza placuta sa observi ca beneficiezi de intrare gratuita la cele mai importante atractii: National Gallery din Trafalgar Square, Tate Modern si British Museum;

 

  • achizitionarea unui card electronic, Oyster Card este cea mai buna solutie pentru a te deplasa dintr-o zona in alta. Acesta este valabil o saptamana si costa in jur de 3,5 euro, pret mult mai avantajos comparativ cu biletele clasice de autobuz;

 

  • in incinta pub-urilor sau restaurantelor se obisnuieste sa se lase un mic bacsis in semn de respect pentru cel care te-a onorat cu comanda;

 

  • exista un lant de supermarketuri: Tesco si Sainsbury’ s cu preturi ieftine si produse calitative. Acestea sunt locurile perfecte in care gasesti promotii si reduceri la produsele londoneze, tocmai pentru ca fiecare turist sa aiba placerea de a savura ceva cu specific traditional.

Samuel Jonhnson, unul dintre autorii remarcabili ai literaturii britanice afirma ca “Atunci cand un om este plictisit de Londra este plictisit de viata, pentru ca in Londra exista tot ce-ti poate oferi viata!”. Speram ca ti-am starnit interesul de explora capitala Marii Britanii chiar si pentru cateva zile.

Cu Romfour, visele devin realitate, iar viata plina de aventuri. Te asteptam sa ne contactezi, iar noi pregatim autocarul pentru ruta Romania-Londra!

Share.

About Author

Comments are closed.