Cum sa impachetezi inteligent?

0

Este sezonul concediilor, iar una dintre problemele majore cu care se confrunta majoritatea dintre noi atunci cand vine vorba de calatorii, este bineinteles ce punem in bagaj.

Chiar daca plecam doar pentru cateva zile, o saptamana sau o luna, bagajul ne da mereu batai de cap cand ne gandim la toate lucrurile pe care avem nevoie sa le luam cu noi. Ne-am gandit la cateva sfaturi utile despre modalitatea in care poti sa impachetezi inteligent pe care ti le lasam mai jos.

Selecteaza si planifica: fa-ti o lista cu toate lucrurile absolut necesare

Sigur ca iti doresti sa ai la tine cat mai multe tinute pe care sa le schimbi zilnic si sa nu apari in fotografii cu acelasi tricou. Este esential, insa, sa pastrezi lucrurile din aceeasi paleta cromatica sau pe cele complementare. Nu uita obiectele cu adevarat importante, precum: incarcatorul de telefon, aparatul de fotografiat, bateriile pentru aparat, actele de care ai nevoie, medicamentele si trusa de machiaj.

Alege un bagaj cat mai mic si mai usor

Indiferent cate zile vei pleca in vacanta, trebuie sa alegi un bagaj practic si usor, pe care sa il poti transporta in voie. Daca vei avea si un bagaj de mana sau un rucsac, ia in calcul sa ai la indemana obiectele de valoare, actele sau banii. Te sfatuim sa pui in acesta si un tricou de schimb sau geanta de cosmetice.

Impacheteaza hainele smart

Ruleaza hainele mai moi si impatureste-le pe cele mai rigide. Pe langa faptul ca vei economisi mai mult spatiu in acest fel, vei evita sifonarea mai multor haine. Sosetele, lenjeria intima sau tricourile din bumbac se pot rula foarte usor, fara sa se sifoneze. De asemenea, un alt truc ar fi, in cazul in care ai la tine mai multe perechi de incaltaminte, sa pui in interiorul acestora toate articolele mici de imbracaminte. Spatiul economisit poate fi folosit pentru suvenirurile pe care le cumperi din vacanta.

Pune lichidele in pungi resigilabile

Tine cont de faptul ca orice substanta lichida sau crema poate sa iti curga printre haine sau in bagaj. Tocmai de aceea, pentru a evita sa ai diverse pete pe haine sau sa ramai fara crema preferata, pune toate aceste lucruri in pungi resigilabile inainte de a le aseza in bagaj.

Verifica vremea inainte de a pleca in vacanta

Pentru a te asigura ca impachetezi corect, ar fi util ca inainte de calatorie sa verifici cum va fi vremea in orasul sau zona in care ti-ai planificat sa ajungi.  Chiar daca acasa este canicula, la destinatie este posibil ca vremea sa fie ploioasa sau racoroasa, asa ca nu strica sa iti iei la tine si un pulover.

 

P.s: Speram ca ti-au fost de folos trucurile de mai sus, iar daca nu ai plecat inca in vacanta sa tii cont de ele atunci cand iti pregatesti bagajul!

In plus, daca ai nevoie de un mijloc de transport in care sa nu porti grija greutatii bagajului ci doar a calatoriei placute, Romfour efectueaza curse regulate in 16 tari europene: Germania, Franta, Italia, Anglia, Belgia, Olanda, Luxemburg, Elvetia, Danemarca, Austria, Polonia, Slovacia si Cehia. Mai multe detalii despre cursele noastre poti regasi aici: https://romfour.com/servicii/transport-persoane.

Share.

About Author

Comments are closed.