De ce sa alegi Franta ca destinatie de vacanta?

0

De ce iubim Franta? O iubim pentru istoria sa interesanta, pentru aromele din Provence, faima literara sau pentru culorile Coastei de Azur. Daca nu ai ajuns aici pana acum, iti propunem un tur virtual cu cateva dintre cele mai atractive puncte de atractie pe care ar trebui sa le incluzi in itinerariu.

Paris

Cunoscut si ca “Orasul luminilor”, Parisul este considerat unul dintre cele mai romantice orase ale lumii, fiind vizitat anual de milioane de turisti. Cateva dintre faimoasele obiective pe care le vizitam aici sunt Turnul Eiffel, Versailles, Catedrala Notre Dame si Montmartre.

Situat la aproximativ 20 km distanta de Paris, Versailles a fost centru politic al Frantei timp de aproximativ 100 de ani, astfel ca nu este faimos doar pentru frumusetea arhitecturala, ci este considerat si un simbol al monarhiei absolute.

Una dintre cele mai cunoscute catedrale din lume, Notre Dame de Paris sau, simplu, Notre Dame este unul dintre cele mai pure exemple de arhitectura gotica, in jurul careia s-a tesut si legenda Cocosatului de la Notre Dame.

Pe vremuri doar un deal cu o inaltime de 130 metri, aflat in nordul Parisului, Montmartre a devenit ulterior o adevarata enclava a turistilor parizieni, in timpul Bell Epoque numerosi artisti aveau atelierele sau locuiau aici. Dali, Monet sau Picasso sunt doar cativa dintre ei. Astazi, Montmartre este iubit de turisti pentru basilica Sacre – Coeur, cunoscuta pentru domurile sale albe, dar si pentru atmosfera boema.

Valea Loirei

Este fara indoiala o regiune a superlativelor unde se regasesc cele mai multe castele din cea mai vizitata tara din lume. Parada castelelor a inceput cu fortareata de la Angers, construita pentru a rezista asediilor de durata.

Cele mai atragatoare pentru turisti sunt Azay le Rideau, Chambord, Chenonceaux, Amboise, Cheverny. Ridicat pe o insula situata pe raul Indre, Castelul Azay le Rideau este construit in cel mai pur stil renascentist si este considerat o bijuterie arhitecturala. Castelul Chambord, rezultatul combinatiei dintre imaginatia lui Leonardo da Vinci si visele regelui Francois I, este o creatie grandioasa, cu 440 de camere. Cel mai mare castel din valea Loirei, Chambord dispune de 13.000 de acri de padure si este inconjurat de un zid de 32 de kilometri.

Daca in urma cu sute de ani Valea Loirei reprezenta o zona strategica importanta, un fel de frontiera intre nordul si sudul Frantei, in timp a devenit „locul de joaca” al regalitatii si nobilimii, care a inceput sa construiasca aici castele extravagante.

Mont Saint Michel

Pe o insula stancoasa, expusa mareei puternice, intre Normandia si Britania se afla o abatie benedictina inchinata Sf. Mihail si satul care a crescut la poalele sale. Abatia a fost construita intre secolele al XI-lea si al XVI-lea si este o adevarata capodopera artistica si tehnica, tinand cont de conditiile impuse de mediul inconjurator.

Lyon

In doar 3 cuvinte, Lyon inseamna tipicul „art de vivre” frantuzesc, adica o combinatie perfecta intre bucuria de a fi cu familia, cu prietenii, de a manca, a bea, a crea si a aprecia cultura. Lyon este incantator prin muzeele impresionante, viata culturala bogata, atmosfera sofisticata si adevarate fantezii culinare.

 

Acum ca am vorbit despre principalele atractii ale Frantei, nu mai ramane decat sa iti programezi vacanta aici si sa alegi mijlocul de transport. Iar aici intervenim noi. Din 2002, efectuam curse regulate in 16 tari europene: Germania, Franta, Italia, Anglia, Belgia, Olanda, Luxemburg, Elvetia, Danemarca, Austria, Polonia, Slovacia si Cehia. Compania noastra este un partener de incredere care iti promite un tratament special din partea personalului pentru ca tu sa te simti intr-adevar relaxat in timpul calatoriei.

Pentru a descoperi mai multe informatii, legate de transportul international de persoane in Franta, acceseaza site-ul nostru: https://romfour.com/transport-persoane-franta-romania-romania-franta.

 

 

Share.

About Author

Comments are closed.