Reguli esentiale pentru o calatorie Romfour reusita!

0

Dragi calatori,

Ne dorim ca experienta in autobuzele noastre sa fie una cat mai placuta pentru toata lumea, pe tot parcursul calatoriei. Pana la urma scopul este sa ajungem cu bine la destinatie, odihniti si intr-o stare de spirit cat mai buna. Noi ne-am gandit sa reamintim cateva reguli esentiale de conduita in autobuz, pe care sa le adunam intr-un articol accesibil oricui. Daca am omis vreun aspect, nu ezitati sa ne scrieti, iar noi imbunatatim lista.

  1. Aveți grijă de mirosul pe care îl răspândiți în autobuz. Nu folosiți un parfum care să poată stârni indignarea celor din jur. Dacă luați cu voi mâncare, alegeți ceva care nu miroase!
  2. Respectați toaleta din dotare. Nu zăboviți foarte mult timp în ea și nu lăsați mizerie în urma dumneavoastră. Respectați normele elementare de comportament.
  3. Copiii trebuie ținuți sub control de către adulți. Copiii sunt responsabilitatea dumneavoastră, vă rugăm să nu le permiteți să deranjeze ceilalți călători. Dacă un alt copil deranjează în autobuz, vă sugerăm să vorbiți întâi cu părinții acestuia. Autobuzul nu este un loc potrivit pentru educa purtarea unui copil străin. Părinții sunt singurii oameni care pot convinge un copil să nu mai lovească în scaunul unui pasager vecin.
  4. Aveți grijă de persoana care stă pe scaunul din mijloc. Pasagerii de lângă geam și ce de la culoar pot oferi mai mult spațiu persoanei care stă în mijloc și care nu are posibilitatea să-și întindă atât de bine picioarele sau să-și rezeme prea mult capul de scaun, riscând să-și atingă vecinii.
  5. Nu ocupați tot spațiul de deasupra dumneavoastră, pentru bagaje. Dacă aveți prea multe bagaje de mână, le puteți așeza pe cele mai mici și la picioare.
  6. Ocupați doar locul dumneavoastră. Mai ales în situațiile în care autobuzul este plin, vă rugăm să ocupați doar locul de pe bilet, să nu invadați persoanele din jurul dumneavoastră, să nu vă așezați pe alte scaune fără să cereți permisiunea în prealabil.
  7. Țineți scaunul drept atunci când vi se cere asta.  Scaunele înclinate pentru somn pot deranja, fiind foarte incomode pentru persoana din spate. Întrebați înainte de-a modifica poziția scaunului.
  8. Fiţi atenţi la instrucţiunile personalului nostru. Vă reamintim că angajații noștri sunt pregătiți să vă ofere o călătorie în siguranţă şi pentru a interveni în situaţii speciale, incidente, accidente.
  9. Respectați personalul nostru. Șoferii au foarte multă responsabilitate față de călători, autobuz și bagaje. Pentru ca totul să decurgă într-o atmosferă armonioasă, vă rugăm să fiți buni și îngăduitori cu personalul nostru care își dă toată silința pentru dumneavoastră.
  10. Respectaţi regulile bunului simţ. Nu uitaţi că în autobuz mai sunt pasageri. Evitaţi să vorbiţi tare, să ascultaţi muzică tare, să faceţi scandal, să blocaţi culoarul.

Share.

About Author

Comments are closed.