Cu Romfour poti calatori alaturi de patrupedul tau!

1

De ce sa-ti lasi animalul de companie acasa cand poti sa-l iei cu tine? Cainii, toate rasele si de toate taliile, sunt bineveniti pe toate cursele Romfour, alaturi de stapanii lor. Acelasi lucru este valabil si pentru pisici sau alte animele de mici dimensiuni. Pentru alte tipuri de animale, te rugam sa apelezi unul dintre numerele de telefon (004-0747066966 sau 004-0758064120) pentru a afla daca il putem primi la bord.

In acest articol iti punem la dispozitie toate informatiile de care ai nevoie pentru a afla cum si cat costa sa calatoresti alaturi de patrupedul tau.

Ce trebuie sa faci inainte de plecare?

In primul rand trebuie sa suni la unul dintre numerele de telefon de la Romfour (004-0747066966 sau 004-0758064120)  si sa anunti ca vrei sa calatoresti impreuna cu cainele tau/pisica ta. Astfel iti poti face o rezervare pentru tine si una pentru animalul tau de companie. Indiferent de pretul biletului tau, pretul pentru patrupezi este fix: 30 de euro pentru animalele de talie mica si 60 de euro pentru animalele de talie mare.

Care sunt conditiile de calatorie a animalelor de companie?

Daca vei calatori alaturi de un animal de companie de talie mica poti sa intrebi ceilalti calatori si soferul cursei daca sunt de acord sa il tii langa tine, la picioare sau pe scaunul alaturat daca este loc liber. In cazul in care obtii un raspuns afirmativ din partea tuturor, patrupedul tau are voie cu tine in autobuz, sub atenta ta ingrijire si supraveghere, atata timp cat nu deranjeaza pe nimeni. Cusca solida este obligatorie.

In cazul in care ceilalti calatori si/sau soferul refuza sa accepte animalul de companie, acesta va calatori in conditii de siguranta in compartimentul de bagaje, in cusca lui. Vei avea acces la el la fiecare oprire pentru a-l putea alimenta cu apa si a-l scoate la plimbare ca sa-si faca nevoile. De obicei, in cursele noastre, opririle se fac din patru in patru ore si dureaza 15 minute.

Daca ai un catel de talie mare, acesta va calatori obligatoriu in cusca lui, in compartimentul de bagaje. Vom avea grija ca imbarcarea lui sa fie ultima, fara sa fie obstructionat de celelalte bagaje, pentru ca aerul sa circule cat mai bine in cusca lui.

Ce trebuie sa mai ai in vedere:

Daca planuiesti sa pleci in strainatate impreuna cu animalul tau de companie, trebuie neaparat sa ii pregatesti actele de iesire din tara. In primul rand animalul trebuie sa fie microcipat, sa aiba pasaport, sa fie deparazitat intern si extern si sa aiba vaccinul antirabic facut.

ATENTIE! Conform legislatiei europene, vaccinul antirabil trebuie facut cu cel putin 21 de zile inainte de iesirea din tara. De asemenea, este recomandat un control al medicului veterinar cu 48 de ore inaintea calatoriei, fiind necesara in pasaport semnatura si stampila medicului cum ca animalul este sanatos si apt pentru a calatori pe o distanta mai lunga.

IMPORTANT!

In cazul temperaturilor extreme, vara sau iarna, pregateste-i patrupedului tau toate conditiile pentru a calatori confortabil. Cand afara este prea cald, animalele trebuie sa fie foarte bine hidratate, sa aiba mereu apa la indemana. Cand afara este prea frig, animalelor trebuie sa le fie asigurata o temperatura constanta. In cazul in care vrei sa expediezi un animal cu o cursa Romfour, trebuie sa stii ca intreaga responsabilitate pentru conditiile de calatorie in cusca a animalului ii revin persoanei care ne da in primire patrupedul. Nu recomandam si nu primim pentru transport niciun animal in perioadele cu temperaturi foarte ridicate sau foarte scazute. Soferul autobuzului va avea grija ca animalele transportate sa primeasca apa la fiecare pauza, insa acestea nu vor iesi deloc din cusca pe toata perioada calatoriei.

Va multumim ca ati ales Romfour si speram sa aveti alaturi de noi o calatorie cat mai placuta!

Pentru orice sugestie va rugam sa ne contactati telefonic sau sa ne lasati un comentariu pe blog 🙂

Share.

About Author