Londra – viata dupa Brexit

0

Brexit: Capitala Angliei a fost si este in continuare unul dintre cele mai importante orase nu doar ale Europei, ci ale lumii. Avand o piata de munca extraordinar de diversificata si bogata, Londra a devenit un pol al persoanelor care au cautat sa se dezvolte pe plan profesional si sa duca o viata mai buna din punct de vedere financiar. Dovada a acestor afirmatii sunt romanii care, in numar foarte mare prezenti in Londra, traiesc deja de ani buni stilul de viata britanic.

Ce a insemnat Brexit-ul pentru populatia din Londra?

O simpla calatorie prin Londra te poate transpune in mijlocul a numeroase culturi, fiindca vei gasi o diversitate de nationalitati. Desi este unul dintre cele mai bine supravegheate orase din lume, din pacate, datorita acestui numar foarte mare de imigranti, rata de criminalitate in Londra a fost una in crestere. Din acest motiv, lumea a inceput sa devina din ce in ce mai nemultumita, cu toate ca numarul persoanelor care intr-adevar faceau probleme era destul de mic comparativ cu cei care isi doreau sa ocupe locurile mai putin dorite de catre britanici.

brexit

In randul acestor persoane, a caror existenta in Londra este usor umbrita, se afla si comunitatea de romani, fiind de altfel una foarte importanta. Cu toate ca sunt numeroase exemple de romani care lucreaza cu acte si perfect corect din punct de vedere legal, massmedia a avut un rol deosebit de important in campania pentru Brexit. Acesta a avut rolul de a supune cetatenii britanici unui referendum cu privire la dorinta acestora de a parasi sau nu Uniunea Europeana.

Dupa o lipsa de informare si un vot masiv „pentru” din partea populatiei de varsta a doua, fiind una puternic conservatoare si nationalista, Brexit-ul a creat foarte multa panica in randul imigrantilor.

Viata dupa Brexit

viata dupa brexitAcest efect s-a facut simtit si in randul romanilor, fiind foarta multa confuzie, agitatie si stare de panica. Pe de alta parte, analizand efectul resimtit de o firma de transport persoane Londra Romania se poate observa ca numarul persoanelor care au ajuns pe insula nu a fost deloc in scadere.

De altfel, foarte multe persoane sunt de parere ca efectele se vor face simtite abia dupa o lunga perioada de timp. In prezent sunt foarte multi romani care lucreaza deja de ani buni in Anglia, au pasaport britanic si sunt perfect integrati in acel mediu.

Totodata, cifrele ce tin de transport persoane Londra Romania sunt intr-o continua crestere, foarte multe persoane incercand sa profite de aceasta perioada in care se mai pot stabili, se mai poate lucra fara restrictii si in care lumea e impartita in doua tabere, una pro-Europa si alta pro-Brexit.

Cu alte cuvinte, viata dupa Brexit este una foarte confuza, in care efectele concrete s-au facut mai putin simtite si in care, datorita unei lipse de informatii si intelegere, cetatenii britanici care-si doreau sa scape de imigranti au ramas profund dezamagiti. Surpriza a fost ca in perioada ce a urmat numarul imigrantilor nu a scazut, acestia sunt la fel de dornici sa ocupe locurile de munca nedorite de britanici si care, cu toate taxele si impozitele platite catre stat, sustin economia Angliei.

Share.

About Author

Comments are closed.